Η σημερινή «Συνταγή της Ημέρας» είναι ένα καταπληκτικό γεύμα με Γαλοπούλα μπούτι συνοδευμένη με σάλτσα κρασιού, πράσου και μπαχάρι! Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Τα υλικά μας:
Για 4 μερίδες
- 4 μπούτια γαλοπούλας ή κοτόπουλου
- 5 κουταλιές λάδι
- 1 μικρό ποτήρι λευκό καλό κρασί
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- 1 πράσο χωρίς τα φύλλα πολύ ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 καρότο τριμμένο στο multi
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 κουταλάκι τριμμένο μπαχάρι
- λίγο πιπέρι τριμμένο (mix 4 πιπεριών το προτιμώ)
- 1 κύβο κνορ κότας (για όσους το χρησιμοποιούν)
- λίγο αλάτι
- 1/2 κιλό μακαρόνια
- τυρί τριμμένο για τα μακαρόνια
Εκτέλεση
(Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας)
- Έχω πλύνει και σπουπίσει τα μπούτια.
- Βάζω σε μεγάλη θερμοκρασία τη χύτρα ταχύτητας, ρίχνω το λάδι κι όταν κάψει καλά ροδίζω τα μπούτια και από τις δυο πλευρές.
- Προσθέτω το σκόρδο και το κρεμμύδι και ανακατώνω να σοταριστούν λίγο.
- Σβήνω το φαγητό με το κρασί και αφήνω 1-2 λεπτά να εξατμιστεί.
- Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά μας, κλείνουμε τη χύτρα, χαμηλώνουμε μισό βαθμό πριν το τέλος της θερμοκρασίας και μαγειρεύουμε περίπου 45 λεπτά για τη γαλοπούλα και 30 λεπτά για το κοτόπουλο.
- Όταν ανοίξουμε τη χύτρα αφήνουμε σε δυνατότερη θερμοκρασία να βράσει λίγο ακόμη για να χυλώσει η σάλτσα μας.
- Αν είναι νερουλή προσθέτουμε 1 κουταλιά κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό και βράζουμε 2 λεπτά ακόμα.
Συνοδεύουμε το φαγητό μας με μακαρόνια ή ρύζι σπυρωτό.