Συνταγή της Ημέρας: Φιλέτο κοτόπουλο με κρούστα παρμεζάνας

Η σημερινή συνταγή μας είναι γρήγορη και αρκετά ελαφριά. Με τη συνταγή της ημέρας θα φτιάξουμε στήθος κοτόπουλου, με μουστάρδα και παρμεζάνα για να ενθουσιάσουμε τους ουρανίσκους των καλεσμένων μας!

Η σημερινή συνταγή μας είναι γρήγορη και αρκετά ελαφριά. Με τη συνταγή της ημέρας θα φτιάξουμε στήθος κοτόπουλου, με μουστάρδα και παρμεζάνα για να ενθουσιάσουμε τους ουρανίσκους των καλεσμένων μας!

Υλικά (για 4 άτομα):

  • Φιλέτο κοτόπουλου: 4 κομμάτια (2 στήθη συνολικά)
  • Μουστάρδα: 2 κουταλιές σούπας (ντιζόν)
  • Αλάτι: 1/2 κουταλάκι
  • Πιπέρι καγιέν: 1 – 2 πρέζες, προαιρετικά
  • Θυμάρι: 1/2 κουταλάκι ξερό
  • Παρμεζάνα τριμμένη: 3/4 κούπας
  • Ξερή φρυγανιά: 3/4 κούπας
  • Ελαιόλαδο: 1 – 2 κουταλάκια

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
  2. Ανακατεύετε το μουστάρδα με το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι. Κυλάτε τα φιλέτα στο μείγμα, να καλυφθούν ολόγυρα.
  3. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε την παρμεζάνα με τη φρυγανιά και κυλάτε τα φιλέτα, ώστε να καλυφθούν με το μείγμα. Τα πιέζετε για να κολλήσει το μείγμα πάνω στα φιλέτα.
  4. Βάζετε στο φούρνο ένα ταψί (αν θέλετε το στρώνετε με αλουμινόχαρτο για να μην λερωθεί) και από πάνω μια σχάρα ψησίματος. Ραντίζετε τα φιλέτα με το ελαιόλαδο και τα βάζετε πάνω στη σχάρα να ψηθούν για 20 περίπου λεπτά.
  5. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε 5 λεπτά να «ηρεμήσουν» και τα σερβίρετε αμέσως.

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

pancake with anthotiro cheese and honey Stelios Parliaros

Πάνκεϊκ με ανθότυρο και μέλι από τον Στέλιο Παρλιάρο

Ο Στέλιος Παρλιάρος, ο αγαπημένος μας Έλληνας ζαχαροπλάστης, μας προτείνει ένα υγιεινό σνακ για το πρωινό μας, το οποίο είναι πλούσιο σε ασβέστιο, πλούσιο σε μαγνήσιο και πλούσιο σε ψευδάργυρο. Και μας υπενθυμίζει πως είναι σίγουρα πολύ πιο light από τους λουκουμάδες! Πάμε να το φτιάξουμε και να τα απολαύσουμε μετά! Μερίδες:~16 κομμάτια | Προετοιμασία: […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):