Τέλος στα λάθη με τα φάρμακα – Ελεγχόμενη χορήγηση απευθείας στο αίμα

Ερευνητές στην Ολλανδία ανέπτυξαν μια καινοτόμο μέθοδο, η οποία για πρώτη φορά δημιουργεί τη δυνατότητα να γίνεται ελεγχόμενη χορήγηση των φαρμάκων, μέσω της κυκλοφορίας του αίματος, με τη χρήση υπολογιστών DNA.

Medical masks does not cause co2 intoxication

Finally mistakes with medicines - Controlled administration directly into the blood

Ερευνητές στην Ολλανδία ανέπτυξαν μια καινοτόμο μέθοδο, η οποία για πρώτη φορά δημιουργεί τη δυνατότητα να γίνεται ελεγχόμενη χορήγηση των φαρμάκων, μέσω της κυκλοφορίας του αίματος, με τη χρήση υπολογιστών DNA.

Nature Communications

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Αϊντχόβεν, με επικεφαλής τον καθηγητή βιοϊατρικής χημείας Μάαρτεν Μερκς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Communications», δημιούργησαν τον πρώτο υπολογιστή DNA, ο οποίος είναι ικανός να ανιχνεύει διάφορα αντισώματα στο αίμα και, στη συνέχεια, να κάνει υπολογισμούς.

Οι υπολογισμοί αυτοί θα επιτρέψουν την ανάπτυξη «έξυπνων» φαρμάκων και την αποτελεσματικότερη χορήγησή τους για διάφορες παθήσεις, όπως οι ρευματισμοί και η νόσος Κρον του εντέρου, με τρόπο που να υπάρχουν λιγότερες παρενέργειες και χαμηλότερο κόστος για τους ασθενείς.

Το DNA είναι γνωστό ως το μόριο που μεταφέρει κωδικοποιημένες τις γενετικές πληροφορίες. Όμως μπορεί επίσης να κάνει μοριακούς υπολογισμούς εν είδει υπολογιστή.

Έως σήμερα οι βιοϊατρικές εφαρμογές τέτοιων υπολογιστών DNA υπήρξαν πολύ περιορισμένες.

Το νέο σύστημα για πρώτη φορά πέτυχε να δώσει σε ένα τέτοιο μοριακό υπολογιστή τη δυνατότητα να αναγνωρίζει μέσα στο σώμα κατά πόσο υπάρχουν συγκεκριμένα αντισώματα, άρα να ανιχνεύει την παρουσία κάποιας ασθένειας που κινητοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ο υπολογιστής DNA είναι σε θέση να αποφασίσει -ανάλογα με την παρουσία των αντισωμάτων- κατά πόσο είναι αναγκαία η χορήγηση κάποιου φαρμάκου.

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

legitimized-illegal-buildings-year-1975

Νομιμοποιούνται όλα τα αυθαίρετα κτίρια προ του 1975 με ένα παράβολο των 500 € !

Με μόλις 500 € (ευρώ) μπορούν να εξαιρεθούν οριστικά από την κατεδάφιση όλα τα αυθαίρετα κτίρια προ του 1975, καθώς και όλα τα κτίρια με μικρές πολεοδομικές παραβάσεις (πέργκολες, μπάρμπεκιου, εξώστες, αλλαγές διαρρύθμισης κ.λπ.), ανεξαρτήτως του αριθμού τους εντός οριζόντιας ιδιοκτησίας. Οριστική νομιμοποίηση, αφού πληρώσουν το ειδικό πρόστιμο που προβλέπεται από τον νόμο για την τακτοποίηση αυθαιρέτων, […]

Cashews nut almond peanut

Κάσιους : Γνωρίστε την ιδιαίτερη διατροφική τους αξία

Τα κάσιους αποτελούν μία ιδιαίτερα νόστιμη και θρεπτική επιλογή ξηρών καρπών, που σίγουρα αξίζει μια θέση στο διαιτολόγιό μας, καθώς μπορεί να μας προσφέρει πολύτιμα και ευεργετικά συστατικά. Ειδικότερα, τα κάσιους περιέχουν φυτικές ίνες, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, προκαλούν υψηλότερο αίσθημα κορεσμού και συμβάλλουν στη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):