Ναυτιλία: Ανοίγουν 100.000 θέσεις εργασίας ναυτικών την επόμενη πενταετία

Τα ποντοπόρα πλοία ελληνικών συμφερόντων αυξάνονται κάθε χρόνο με αποτέλεσμα να αυξάνεται και η ανάγκη πρόσληψης στελεχών τα οποία αν είναι Ελληνόπουλα θα βοηθήσουν να μειωθεί το ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας.

This is good news from our Shipping! Open jobs - The next five years will require about 100,000 sailors

Τα ποντοπόρα πλοία ελληνικών συμφερόντων αυξάνονται κάθε χρόνο με αποτέλεσμα να αυξάνεται και η ανάγκη πρόσληψης στελεχών τα οποία αν είναι Ελληνόπουλα θα βοηθήσουν να μειωθεί το ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας.

Διεθνείς στατιστικές

Σύμφωνα με τις διεθνείς στατιστικές την επόμενη πενταετία θα χρειασθούν περίπου 100.000 ναυτικοί όλων των ειδικοτήτων, κυρίως αξιωματικοί, για να επανδρώσουν τα νέα πλοία που θα κατασκευασθούν.

Σύμφωνα με στοιχεία της CLIA, η παγκόσμια βιομηχανία Κρουαζιέρας δίνει εργασία πλήρους απασχόλησης σε πάνω από 1.000.000 εργαζομένους.

Στην επόμενη δεκαετία θα κατασκευασθούν περίπου 100 νέα κρουαζιερόπλοια που σίγουρα θα απασχολήσουν νέους ναυτικούς όλων των ειδικοτήτων.

Το μεγάλο ερώτημα

Το ερώτημα είναι πού θα βρεθούν τόσες χιλιάδες νέοι για να επανδρώσουν τα πλοία. Η λύση στο πρόβλημα είναι η λειτουργία ικανού αριθμού Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού δημοσίων και ιδιωτικών. Κάθε χρόνο οι υποψήφιοι νέοι με τα απαιτούμενα προσόντα για εισαγωγή στις δημόσιες σχολές ναυτικής εκπαίδευσης είναι περίπου 6000-7000 και στο τέλος εισάγονται μόνο 1.000-1.200.

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Αρχαία Ελλάδα: Η δύναμη της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας | Μέρος 5ο

Στις μέρες μας όπου αμφισβητούνται ακόμα και τα αυτονόητα, έχει αρχίσει να ακούγεται η άποψη ότι δεν υπάρχουν ανώτερες και κατώτερες γλώσσες, αλλά ότι όλες έχουν την ίδια αξία. Κάτι τέτοιο είναι απλά αδύνατον. Το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι κάτι πολύ απλό, πόσο μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με κάτι τόσο πολύπλοκο όσο η γλώσσα.

nordic-explorer-south-crete-geece

Συνεχίζονται οι έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στη νότια Κρήτη από το νορβηγικό πλοίο Nordic Explorer

 Στο λιμάνι της Σούδας βρέθηκε σήμερα το νορβηγικό ερευνητικό πλοίο Nordic Explorer που πραγματοποιεί έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, νότια της Κρήτης. Το πλοίο παρέμεινε έως τις 6.30 το απόγευμα στη Σούδα για λόγους ανεφοδιασμού και αλλαγής του πληρώματος. Στη Σούδα βρέθηκε και το συνοδευτικό πλοίο Thor Chaser, που ακολουθεί το Nordic […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):