Γλυκό της Ημέρας: Ατομικά μηλοπιτάκια με μπισκοτένια βάση σε σχήμα τριαντάφυλλου [vegan]

Το γλυκό της ημέρας είναι απολαυστικά ατομικά μηλοπιτάκια με μπισκοτένια βάση σε σχήμα τριαντάφυλλου και το σημαντικότερο είναι πως είναι συνταγή για vegetarian. Καλή σας επιτυχία!

Individual apple pie with biscuit base rose shape [vegan]

Το γλυκό της ημέρας είναι απολαυστικά ατομικά μηλοπιτάκια με μπισκοτένια βάση σε σχήμα τριαντάφυλλου και το σημαντικότερο είναι πως είναι συνταγή για vegetarian. Αυτά τα τριαντάφυλλα από μήλα κυκλοφορούν εδώ και αρκετά χρόνια και όλο και κάπου θα τα έχει πάρει το μάτι σας. Σήμερα θα δούμε την υγιεινή εκδοχή τους, χωρίς σφολιάτες (φουλ δηλαδή σε βούτυρα και μαργαρίνες που φράζουν τις αρτηρίες μας).

Θα φτιάξουμε μπισκοτένια βάσηγευστική και αρωματική με αγνά υλικά όπως ξηρούς καρπούς, χουρμάδες και βρώμη. 

Εντυπωσιακό και χωρίς κόπο αποτέλεσμα

Ενώ το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό, δεν απαιτεί όσο κόπο ενδεχομένως να φαντάζεστε. Εύχομαι οι φωτογραφίες να σας πείσουν και να τα δοκιμάσετε.
Individual apple pie with biscuit base rose shape [vegan]

Υλικά:

Για την μπισκοτένια βάση

  • 150 γρ χουρμάδες (ζυγισμένοι χωρίς κουκούτσι)
  • 100 γρ αμύγδαλα
  • 50 γρ καρύδια
  • 50 γρ λάδι καρύδας λιωμένο
  • 1 γεμάτη κ.σ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
  • 50 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)

Για τα τριαντάφυλλα

  • 4-5 κόκκινα μήλα
  • χυμό από 2-3 πορτοκάλια (χρησιμοποίησα και σαγκουίνι)
  • ζάχαρη καρύδας
  • κανέλα τριμμένη
  • 50 γρ λάδι καρύδας

Εκτέλεση:

1. Πρώτα φτιάχνουμε τη ζύμη μας. Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας ώστε να λιώσει.
2. Θρυμματίζουμε τους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ και τους τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ
3. Λιώνουμε τους χουρμάδες και τους τοποθετούμε στο μπολ με τους ξηρούς καρπούς. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
4. Παίρνουμε αντικολλητικό χαρτί, κόβουμε 4 λεπτές λωρίδες με πλάτος περίπου 4-5 εκ. και στη συνέχεια την κάθε λωρίδα σε 3 ίσα μέρη. Τα τσαλακώνουμε και στη συνέχεια τα ανοίγουμε και τα τοποθετούμε ένα-ένα, στη θήκη για τα μάφιν.
5. Στίβουμε τα πορτοκάλια και τοποθετούμε τον χυμό τους σε ένα βαθύ μπολ. Χρησιμοποίησα και ένα σαγκουίνι που έχει κόκκινο χρώμα ώστε να χρωματιστούν ελαφρά τα μήλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χυμό από ρόδι.
6. Πλένουμε καλά τα μήλα, τα κόβουμε στη μέση και στη συνέχεια καθαρίζουμε το κάτω μέρος. Δεν βγάζουμε τα κουκούτσια για να μη χαλάσουμε το σχήμα τους.
  1. Χρησιμοποιούμε το μαντολίνο και κόβουμε τα μήλα σε φέτες. Το κόβουμε από τη μικρή τους πλευρά. Αν δεν έχετε μαντολίνο και επιλέξετε να τα κόψετε με μαχαίρι θα χρειαστεί να βάλετε και βραστό νερό στα μήλα και να τα καλύψετε με μεμβράνη.
 8. Καθαρίζουμε τα μήλα από τα κουκούτσια που μπορεί να έχουν κάποιες φετούλες και τα τοποθετούμε στο μπολ με το χυμό πορτοκαλιού και καλύπτουμε με μεμβράνη.
9. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 σε αέρα.
10. Βγάζουμε τη μπισκοτένια βάση από το ψυγείο, παίρνουμε μείγμα με ένα κουτάλι της σούπας, το πλάθουμε σε κεφτεδάκι, το πατάμε να γίνει λεπτό μπισκότο και το τοποθετούμε στην κάθε θήκη, διορθώνοντας τις άκρες. Μετά από τα 6-7 μπισκότα θα κολλάει στα χέρια μας. Τα πλένουμε, τα σκουπίζουμε και συνεχίζουμε.
11. Για κάθε τριαντάφυλλο χρειαζόμαστε περίπου 20-25 φέτες μήλου  και κάνουμε το παρακάτω
12. Λιώνουμε λάδι καρύδας και πασπαλίζουμε το κάθε τριαντάφυλλο με κανέλα Κεϋλάνης,  ζάχαρη καρύδας και από 1.κ.σ λάδι καρύδας. Ψήνουμε στους 180 σε αέρα για 20-25 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο θα είναι ακόμη αρκετά μαλακά, τραβάμε τα χαρτάκια, τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και να σκληρύνουν.
 

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Sweet recipy for whipped cream from pastry chef without mixer by newsfeast

Γλυκό της ημέρας: Πως φτιάχνω σαντιγί σε 2′ χωρίς μίξερ

Η λύση για να φτιάξεις σπιτική σαντιγί για τον καφέ, το milkshake, το παγωτό, το σουφλέ ή για να γαρνίρεις ένα οποιοδήποτε κέρασμα, είναι εδώ. Και μάλιστα χωρίς την ταλαιπωρία του μίξερ και χωρίς να κουραστείς από το δυνατό χτύπημα στο χέρι σε ένα μπολ. Δες, λοιπόν, πως να φτιάξεις εύκολα κρέμα σαντιγί χωρίς μίξερ. […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):