Υγεία: Το μυστικό μακροζωίας της Ικαρίας έχει άρωμα ελληνικού καφέ

Μπορεί να μην το γνωρίζετε αλλά οι κάτοικοι ενός ελληνικού νησιού, της Ικαρίας, κατατάσσονται σήμερα ανάμεσα στους επτά μακροβιότερους πληθυσμούς του κόσμου. Το γεγονός αυτό, οφείλεται σε σημαντικό βαθμό και στη διατροφή τους!

Health: Ikaria longevity secret is Greek coffee aroma

Μπορεί να μην το γνωρίζετε αλλά οι κάτοικοι ενός ελληνικού νησιού, της Ικαρίας, κατατάσσονται σήμερα ανάμεσα στους επτά μακροβιότερους πληθυσμούς του κόσμου. Το γεγονός αυτό, πέρα από την πιο χαλαρή θεώρηση των πραγμάτων που εκ φύσεως έχουν οι Ικαριώτες, οφείλεται σε σημαντικό βαθμό και στη διατροφή τους

Επιστημονικά στοιχεία

Επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι συστατικά που βρίσκονται στα τρόφιμα και ροφήματα που καταναλώνουν καθημερινά, θωρακίζουν τον οργανισμό τους και τους προστατεύουν από χρόνια νοσήματα αλλά και από τη φθορά του χρόνου.

Ιατρική σχολή Αθηνών

Για του λόγου το αληθές, ερευνητές της Ιατρικής σχολής Αθηνών πραγματοποίησαν μία μεγάλη μελέτη, τη μελέτη της Ικαρίας, όπου έψαξαν να βρουν τα διατροφικά μυστικά αυτού του πολύ ιδιαίτερου πληθυσμού.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ευρήματα έχει να κάνει με το είδος του καφέ που κατανάλωναν, ιδιαιτέρως άτομα ηλικίας 65 – 100 ετών, το οποίο δεν είναι άλλο από τον ελληνικό καφέ.

Πάνω από το 87% των συμμετεχόντων στη μελέτη έπιναν ελληνικό καφέ κάθε μέρα και είχαν την καλύτερη αρτηριακή υγεία, με τα αγγεία τους να συμπεριφέρονται σαν αυτά των νέων ανθρώπων.

Αντιοξειδωτικά συστατικά

Και πού οφείλεται αυτό; Στα αντιοξειδωτικά συστατικά που ο ελληνικός καφές έχει.

Πρόκειται για τα χλωρογενικά οξέα, αλλά μια ειδική κατηγορία συστατικών, τις λεγόμενες μελανοϊδίνες, οι οποίες αναδεικνύονται ακόμη περισσότερο από το καβούρδισμα του καφέ.

Τα εν λόγω συστατικά συμβάλλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση του οξειδωτικού στρες, της γήρανσης και πολλών νοσημάτων, όπως τα καρδιαγγειακά.

Το μυστικό για να ζήσετε περισσότερο

Πιο είναι λοιπόν το μυστικό για να ζήσετε περισσότερο;

Όπως τουλάχιστον φαίνεται από αυτούς που το έχουν καταφέρει, λιγότερο στρες, περισσότερη άσκηση, σωστή διατροφή και ελληνικό καφέ, ως επιλογή για το αγαπημένο σας ρόφημα.

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

The Nation: Οι συκοφαντίες των ΜΜΕ κατά του Trump θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της Αμερικής

Μια μεγάλης κλίμακας ενημερωτική εκστρατεία που ξεκίνησε εναντίον του Donald Trump και τους εκπροσώπους της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ, θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο το μέλλον της Αμερικανικής Δημοκρατίας, αλλά και ολόκληρη την υπάρχουσα παγκόσμια τάξη, λέει ο αρθρογράφος του περιοδικού The Nation, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας Stephen Cohen.

Τρίτη φτωχότερη χώρα η Ελλάδα – Ποιες είναι στις δύο πρώτες θέσεις

Τα μνημόνια διπλασίασαν το ποσοστό των νοικοκυριών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Τη σοβαρή επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης στην Ελλάδα καταδεικνύουν στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη στατιστική υπηρεσία της Ε.Ε. Σύμφωνα με αυτά, η Ελλάδα είναι η τρίτη φτωχότερη χώρα-μέλος της Ε.Ε.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):