Γλυκό της Ημέρας: Ντόνατ φούρνου μπανάνα – σοκολάτα και δώρο 2 φόρμες για ντόνατς

Το γλυκό της Ημέρας είναι ντόνατ φούρνου με κανέλα και πορτοκάλι για να κάνετε τους καλεσμένους σας να γλύφουν και τα δαχτυλά τους! Δοκιμάστε το!

Donuts baked banana chocolate gift shapes donuts
Το γλυκό της Ημέρας είναι ντόνατ φούρνου με κανέλα και πορτοκάλι για να κάνετε τους καλεσμένους σας να γλύφουν και τα δαχτυλά τους!
Υλικά (για 6 ντόνατς και 6 cupcakes):
  • 140 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα Ζέας)
  • 50 γρ αλέυρι βρώμης (νιφάδες βρώμης αλεσμένες στο μπλέντερ)
  • 50 γρ κακάο
  • 200 γρ ζάχαρη καρύδας
  • μια μπανάνα (100 γρ χωρίς τη φλούδα)
  • 100 γρ λάδι καρύδας λιωμένο
  • 250 ml γάλα καρύδας
  • 1 κ.σ ξύδι
  • 1 γεμάτη κ.σ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
  • μια τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
  • 1 κ.σ ξύδι (χρησιμοποίησα μηλόξυδο)
  • 2 κουβερτούρες των 125 γρ

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 σε αέρα
  2. Λιώνουμε τη μπανάνα με το πιρούνι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και μοιράζουμε σε φόρμα για ντόνατς
  3. Ψήνουμε τα ντόνατς για 12-14 λεπτά και τα cupcakes για 18-20 λεπτά
  4. Όταν κρυώσουν καλά τα ντόνατς, τα ξεφορμάρουμε. Λιώνουμε σε μπεν – μαρί τις κουβερτούρες και βουτάμε το πάνω μέρος των ντόνατς. Προσθέτουμε τρούφα, κας-κας ή ξηρούς καρπούς

Tips:

Αν δεν έχετε φόρμα για ντόνατ μπορείτε να δείτε εδώ τον τρόπο ώστε να φτιάξετε μόνοι σας

Donuts baked banana chocolate gift shapes for donuts

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):