- 140 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα Ζέας)
- 50 γρ αλέυρι βρώμης (νιφάδες βρώμης αλεσμένες στο μπλέντερ)
- 50 γρ κακάο
- 200 γρ ζάχαρη καρύδας
- μια μπανάνα (100 γρ χωρίς τη φλούδα)
- 100 γρ λάδι καρύδας λιωμένο
- 250 ml γάλα καρύδας
- 1 κ.σ ξύδι
- 1 γεμάτη κ.σ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
- μια τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 1 κ.σ ξύδι (χρησιμοποίησα μηλόξυδο)
- 2 κουβερτούρες των 125 γρ
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 σε αέρα
- Λιώνουμε τη μπανάνα με το πιρούνι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και μοιράζουμε σε φόρμα για ντόνατς
- Ψήνουμε τα ντόνατς για 12-14 λεπτά και τα cupcakes για 18-20 λεπτά
- Όταν κρυώσουν καλά τα ντόνατς, τα ξεφορμάρουμε. Λιώνουμε σε μπεν – μαρί τις κουβερτούρες και βουτάμε το πάνω μέρος των ντόνατς. Προσθέτουμε τρούφα, κας-κας ή ξηρούς καρπούς
Tips:
Αν δεν έχετε φόρμα για ντόνατ μπορείτε να δείτε εδώ τον τρόπο ώστε να φτιάξετε μόνοι σας