Μπάνιο χωρίς παράθυρα; 5 tips για να μη μυρίζει άσχημα

Πήρες την απόφαση να φύγεις από την εστία των γονιών σου, έκανες την έρευνα σου, είδες άπειρα σπίτια και τελικά βρήκες αυτό που έψαχνες. Ένα μικρό, αλλά λειτουργικό και όμορφο σπίτι, το οποίο θα διαμορφώσεις με το δικό σου γούστο και θα έχει την υπογραφή σου.

Πήρες την απόφαση να φύγεις από την εστία των γονιών σου, έκανες την έρευνα σου, είδες άπειρα σπίτια και τελικά βρήκες αυτό που έψαχνες. Ένα μικρό, αλλά λειτουργικό και όμορφο σπίτι, το οποίο θα διαμορφώσεις με το δικό σου γούστο και θα έχει την υπογραφή σου.

Όλα ήταν καλά στην αρχή, όμως τα πράγματα «σκούρυναν» όταν μπήκες στο μπάνιο και είδες πως δεν έχει παράθυρο, ούτε όμως και εξαερισμό. Μην πανικοβάλεσαι! Υπάρχουν τρόποι να κάνεις το μπάνιο σου να μυρίζει όμορφα, ακόμα κι αν δεν έχει παράθυρα.

Εμείς βρήκαμε 5 τρόπους και σου τους παρουσιάζουμε:

#1. Μαγειρική σόδα και ξύδι

Εάν νόμιζες ότι αυτά τα δύο υλικά μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις μόνο στην κουζίνα και στο μαγείρεμα σου κάνεις μεγάλο λάθος. Τα παλιά κόλπα των γιαγιάδων και των μαμάδων μας ήταν απόλυτα αποτελεσματικά, όσο κι αν εμείς τα σνομπάραμε. Μαγειρική σόδα και ξύδι λοιπόν.

Για να διώξεις τις δυσάρεστες μυρωδιές από ενα μπάνιο χωρίς παράθυρα, βάλε σε ένα βάζο/δοχείο λευκό ξύδι και σόδα και τοποθέτησε το πάνω στο ράφι του μπάνιου σου ή στον νιπτήρα. Όλες οι δυσάρεστες μυρωδιές θα απορροφηθούν.

#2. Ηλεκτρικός ανεμιστήρας

Σίγουρα θα έχεις ένα ανεμιστήρα στο σπίτι σου. Μάθε λοιπόν, πως αυτός ειναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να διώξεις τις μυρωδιές. Μετά από το μπάνιο σου βάλε τον ανεμιστήρα στην πρίζα και άφησε τον για λίγη ώρα στο μπάνιο με ανοιχτή την πόρτα. Με αυτόν τον τρόπο οι τοίχοι και το πάτωμα θα στεγνώσουν και η υγρασία που δημιουργήθηκε από το μπάνιο θα εξαφανιστεί.

#3. Αγόρασε έναν αφυγραντήρα

Ναι, το χειρότερο πράγμα που υπάρχει σε αυτή τη χώρα, σε όποια πόλη της Ελλάδας και αν είσαι, είναι η υγρασία. Ο χειρότερος εχθρός σου, μιας και δεν δημιουργεί πρόβλημα μόνο στα μαλλιά σου, αλλά και σε ένα μπάνιο χωρίς παράθυρα. Αν το μπάνιο σου έχει σοβαρό πρόβλημα υγρασίας, τότε ένας αφυγραντήρας θα βοηθήσει στη μείωση της υγρασίας ώστε να μην αναπτυχθεί μούχλα.

Extra tip: Μετά από κάθε μπάνιο άπλωσε τις πετσέτες και πατάκια στο μπαλκόνι για να στεγνώσουν καλά και φρόντισε να αλλάζεις πετσέτες τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
Bathroom without windows? 5 tips to avoid bad smells

#4. Ομόρφυνε το μπάνιο σου με φυτά

Όσο μικρό και να είναι το μπάνιο σου, όλο και κάπου θα υπάρχει χώρος για να τοποθετήσεις λίγα λουλούδια. Μπορεί τα αρωματικά σπρέι χώρου να αφήνουν ευχάριστη μυρωδιά, αλλά δεν κρατάει πολύ. Γι΄αυτό η καλύτερη λύση είναι λουλούδια. Δύο φυτά που απορροφούν γρήγορα τις άσχημες οσμές είναι η φτέρη και τα κρίνα. Έτσι το οφελος είναι διπλό: και όμορφο και μυρωδάτο μπάνιο!

#5. Αρωμάτισε το χαρτί της τουαλέτας

Τι; Σου ακούγεται περίεργο; Να σου θυμίσουμε, πως ήδη υπάρχει στο εμπόριο αρωματικό χαρτί τουαλέτας. Γιατί λοιπόν, να μη το κάνεις μόνη σου! Αγόρασε ένα αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σου και βάλε λίγες σταγόνες μέσα στο σκληρό ρολό που έχει το χαρτί. Έτσι θα αναδύει συνέχεια μια ωραία μυρωδιά! Εξυπνο ε;

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

samsung-galaxy-s3-plaisio-competition

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις το νέο quad-core smartphone Samsung Galaxy SIII με οθόνη 4.8″, κάμερα 8MP

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 1 (ένα) νέο quad-core (τετραπύρηνο) smartphone Samsung Galaxy SIII, με οθόνη 4.8 ίντσες, κάμερα 8MP και επεξεργαστή στα 1,4 GHz (Cortex-A9). Διοργάνωση διαγωνισμού: Plaisio Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 (12:00) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε το δώρο του διαγωνισμού, κάντε Like σε αυτήν τη σελίδα. Όροι συμμετοχής   Λεπτομέρειες […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):