Ντοκουμέντο της CIA δείχνει ότι θα μπορούσαν να είναι αλλιώς τα σύνορα της Ελλάδας

Στο έγγραφο αποκαλύπτεται ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να ενωθεί με τη Βόρεια Ήπειρο, αν οι Βορειοηπειρώτες ξεκινούσαν αντάρτικο μετά από ένα αιματηρό επεισόδιο.

Στο έγγραφο αποκαλύπτεται ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να ενωθεί με τη Βόρεια Ήπειρο, αν οι Βορειοηπειρώτες ξεκινούσαν αντάρτικο μετά από ένα αιματηρό επεισόδιο.
Σύμφωνα με τη CIA, η ιστορία στη Βόρειο Ήπειρο θα μπορούσε να αλλάξει στις 10 Απριλίου του 1994. Τότε, σε Αλβανικό συνοριακό φυλάκιο στην Επισκοπή, μέλη του Μετώπου Απελευθέρωσης της Βορείου Ηπείρου επιτέθηκαν σε Αλβανούς στρατιώτες.

Έγγραφο της CIA

Στο έγγραφο της CIA, οι Αμερικάνοι είναι σαφείς: αν οι Έλληνες είχαν ξεσηκωθεί, η Βόρεια Ήπειρος θα είχε ενωθεί με την Ελλάδα. Ανέφεραν, δε, χαρακτηριστικά ότι ο ελληνικός πληθυσμός της Βορείου Ηπείρου θα μπορούσε να δημιουργήσει μια αποσταθεροποίηση στην περιοχή. Το έγγραφο έχει τίτλο «Αξιώσεις της Βορείου Ηπείρου». Γι’ αυτό ενημερώθηκε τότε και η κυβέρνηση της Αλβανίας.
Σήμερα, οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου βλέπουν ακόμα και τις περιουσίες τους να καταπατώνται, στο όνομα του σχεδίου τουριστικής ανάπλασης της Χιμάρας.

Το σχέδιο του Edi Rama

Το σχέδιο του Αλβανού πρωθυπουργού βρήκε απέναντι του, όμως, τον ίδιο τον Συνήγορο του Πολίτη της Αλβανίας, που τον χαρακτηρίζει. . .παραβάτη. Με ένα πόρισμα κόλαφο, αναφέρει ότι το σχέδιο του Έντι Ράμα έχει αυθαιρεσίες, ατέλειες και νομικές παραβάσεις.
Οι Αλβανοί καταπατούν ακόμα και την εκκλησιαστική περιουσία.

Βυζαντινό μοναστήρι των Σαράντα Μαρτύρων

Κρατικές υπηρεσίες ιδιωτικοποίησαν ένα από τα πιο γνωστά μοναστήρια στους Αγίους Σαράντα, το βυζαντινό μοναστήρι των Σαράντα Μαρτύρων, σύμβολο της ορθοδοξίας στην περιοχή .Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου έχουν προσφύγει ήδη στα Αλβανικά δικαστήρια, για να επιστραφεί το μοναστήρι σε ελληνικά χέρια.

 

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

seized-160-kilos-cannabis-greek-albanian-border-police

Κατάσχεση 160 κιλών ινδικής κάνναβης στα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας

Κατάσχεση 160 (εκατόν εξήντα) κιλών ινδικής κάνναβης, στα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας, στην περιοχή Κονίσπολη, κοντά στο συνοριακό φυλάκιο του Μαυροματίου, πραγματοποιήθηκε από την αλβανική αστυνομία. Εκπρόσωπος της αστυνομίας των Αγίων Σαράντα, δήλωσε ότι η ινδική κάνναβη (Cannabis indica) είχε προορισμό την ελληνική αγορά. Είπε, επίσης, ότι όταν οι έμποροι ναρκωτικών συνειδητοποίησαν ότι τους κυνηγούσαν […]

ancient-greek-map-roman

Ο αρχαιότερος γεωγραφικός χάρτης της κλασικής αρχαιότητας και η απόδειξη ότι οι αρχαίοι Έλληνες κατασκεύαζαν χάρτες πριν τους Ρωμαίους

Ο αρχαιότερος χάρτης στον δυτικό κόσμο χρονολογείται από το 500 π.χ. και βρέθηκε στη νότια Ιταλία. Πρόκειται για μία απεικόνιση της χερσονήσου της Απουλίας, σε ένα κομμάτι λουστραρισμένου πήλινου βάζου, με μέγεθος λίγομεγαλύτερο ενός γραμματοσήμου. Ο χάρτης της Σολέτο, όπως ονομάζεται, ανακαλύφθηκε από τον Βέλγο αρχαιολόγο Τιερί βαν Κόμπερνολ,από το πανεπιστήμιο του Μονπελιέ, αλλά η ύπαρξή του […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):