Ντοκουμέντο της CIA δείχνει ότι θα μπορούσαν να είναι αλλιώς τα σύνορα της Ελλάδας

Στο έγγραφο αποκαλύπτεται ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να ενωθεί με τη Βόρεια Ήπειρο, αν οι Βορειοηπειρώτες ξεκινούσαν αντάρτικο μετά από ένα αιματηρό επεισόδιο.

Στο έγγραφο αποκαλύπτεται ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να ενωθεί με τη Βόρεια Ήπειρο, αν οι Βορειοηπειρώτες ξεκινούσαν αντάρτικο μετά από ένα αιματηρό επεισόδιο.
Σύμφωνα με τη CIA, η ιστορία στη Βόρειο Ήπειρο θα μπορούσε να αλλάξει στις 10 Απριλίου του 1994. Τότε, σε Αλβανικό συνοριακό φυλάκιο στην Επισκοπή, μέλη του Μετώπου Απελευθέρωσης της Βορείου Ηπείρου επιτέθηκαν σε Αλβανούς στρατιώτες.

Έγγραφο της CIA

Στο έγγραφο της CIA, οι Αμερικάνοι είναι σαφείς: αν οι Έλληνες είχαν ξεσηκωθεί, η Βόρεια Ήπειρος θα είχε ενωθεί με την Ελλάδα. Ανέφεραν, δε, χαρακτηριστικά ότι ο ελληνικός πληθυσμός της Βορείου Ηπείρου θα μπορούσε να δημιουργήσει μια αποσταθεροποίηση στην περιοχή. Το έγγραφο έχει τίτλο «Αξιώσεις της Βορείου Ηπείρου». Γι’ αυτό ενημερώθηκε τότε και η κυβέρνηση της Αλβανίας.
Σήμερα, οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου βλέπουν ακόμα και τις περιουσίες τους να καταπατώνται, στο όνομα του σχεδίου τουριστικής ανάπλασης της Χιμάρας.

Το σχέδιο του Edi Rama

Το σχέδιο του Αλβανού πρωθυπουργού βρήκε απέναντι του, όμως, τον ίδιο τον Συνήγορο του Πολίτη της Αλβανίας, που τον χαρακτηρίζει. . .παραβάτη. Με ένα πόρισμα κόλαφο, αναφέρει ότι το σχέδιο του Έντι Ράμα έχει αυθαιρεσίες, ατέλειες και νομικές παραβάσεις.
Οι Αλβανοί καταπατούν ακόμα και την εκκλησιαστική περιουσία.

Βυζαντινό μοναστήρι των Σαράντα Μαρτύρων

Κρατικές υπηρεσίες ιδιωτικοποίησαν ένα από τα πιο γνωστά μοναστήρια στους Αγίους Σαράντα, το βυζαντινό μοναστήρι των Σαράντα Μαρτύρων, σύμβολο της ορθοδοξίας στην περιοχή .Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου έχουν προσφύγει ήδη στα Αλβανικά δικαστήρια, για να επιστραφεί το μοναστήρι σε ελληνικά χέρια.

 

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

thonis-city-egypt-ancient-greece

Ανακαλύφθηκε βυθισμένη πόλη που ένωνε την αρχαία Ελλάδα με την Αίγυπτο! [pics + video]

Εκπληκτικά ευρήματα πολιτισμού από μία πόλη μύθο, την οποία κατάπιε η Μεσόγειος Θάλασσα και θάφτηκε κάτω από τόνους άμμου και λάσπης, φέρνουν στο φως συνέχεια οι αρχαιολόγοι στην περιοχή της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου. Το λιμάνι Θώνις – Ηράκλειο φέρεται να λειτουργούσε σαν μια «Αλεξάνδρεια πριν την Αλεξάνδρεια», μια υποχρεωτική πύλη εισόδου στην Αίγυπτο του 1.000 […]

Greece heavy Snow newsfeast

Μήδεια: Τα πιο εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τη χιονισμένη Ελλάδα

Στα λευκά έχει ντυθεί κυρίως η Βόρεια και κεντρική Ελλάδα εξαιτίας της επέλασης της κακοκαιρίας «Μήδειας», η οποία αναμένεται να σαρώσει κι άλλες περιφέρειες της Ελλάδας. Μέχρι στιγμής δεν εντοπίζονται ιδιαίτερα προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας. Η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε επαγρύπνηση εξαιτίας του χιονιά, ενώ μηχανήματα των δήμων σαρώνουν τις περιοχές με πυκνή χιονόπτωση προκειμένου […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):