Υλικά
- 200 gr. αλεύρι,
- 170 gr. Φιλαδέλφεια (Philadelphia),
- 40 gr. ελαφρώς μαλακωμένο βούτυρο,
- 40 gr. τριμμένη παρμεζάνα,
- 1 τμχ. ασπράδι αυγού (άλλειμα),
- αλάτι, πάπρικα, μαύρο πιπέρι, σουμάκ (μπαχαρικό), σουσάμι, κύμινο, σπόρους μάραθου
και όλα όσα θέλετε να γαρνίρετε!
Οδηγίες
- Βάλτε σε ένα μίξερ το βούτυρο, το αλεύρι, τη Φιλαδέλφεια, την παρμεζάνα και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ζυμώστε με μεγάλη ταχύτητα «μέχρι» η ζύμη να σχηματιστεί σε μια μπάλα.
- Αφαιρέστε από το μίξερ, ζυμώνουμε για λίγο και δοκιμάζουμε ένα μικρό κομμάτι για να δούμε το αλάτι αν είναι αρκετό.
- Τυλίξτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο μισή ώρα.
- Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο και κόψτε σε επιθυμητά σχήματα.
- Τοποθετείστε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και αλείψτε τα με λίγο ασπράδι αυγού.
- Βάλτε άλλα 10 λεπτά στο ψυγείο .
7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για όχι περισσότερο »από 13-15 λεπτά, όταν οι άκρες έχουν αρχίσει να παίρνουν χρώμα είναι έτοιμα.
8. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.