Συνταγή της Ημέρας: Γαρίδες με σπαγγέτι, σάλτσα ντομάτας και χρωματιστές πιπεριές !

Συνταγή της Ημέρας: Γαρίδες με σπαγγέτι, σάλτσα ντομάτας και χρωματιστές πιπεριές !
Recipe of the Day: Shrimps, spaghetti, tomato sauce and colored peppers
Η «Συνταγή της Ημέρας», είναι για σήμερα η καταπληκτική συνταγή για Γαρίδες με σπαγγέτι, σάλτσα ντομάτας και με αρώματα χρωματιστών πιπεριών! Δοκιμάστε την και καταπλήξτε τους όλους γύρω σας!

Τα υλικά μας για 2 μερίδες:
  • 1/2 κιλό γαρίδες μεγάλες (μπορούμε βέβαια να βάλουμε και μικρότερες)
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ποτηράκι κρασί
  • 3 μεσαίου μεγέθους χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες (πράσινη, κίτρινη, κόκκινη)
  • 5 κουταλιές λάδι
  • 200 γρ. φέτα χοντροκομμένη
  • Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελάχιστο αλάτι
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο στο τέλος, πασπαλιστό πάνω στο πιάτο
  • 300 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι
Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:
  1. Πλένουμε τις γαρίδες.
  2. Κρατάμε 4-5 με το κέλυφος για το γαρνίρισμα και τις υπόλοιπες τις καθαρίζουμε.
  3. Τις στραγγίζουμε και τις σκουπίζουμε.

Ετοιμάζουμε στον πάγκο της κουζίνας όλα τα υλικά μας.



loading...
Recipe of the Day: Shrimps, spaghetti, tomato sauce and colored peppers

Σ’ ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι να κάψει σε δυνατή θερμοκρασία. Ρίχνουμε και ροδίζουμε τις γαρίδες. Τις βγάζουμε προσεκτικά σ’ ένα πιάτο και ρίχνουμε στο λάδι τις πιπεριές, ανακατεύουμε με τη σπάτουλα και σ’ ένα λεπτό ρίχνουμε και το κρεμμύδι να ξανθίσει. Προσθέτουμε το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε και τις ντομάτες. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και αλάτι και ανακατεύουμε. Βάζουμε μέσα τις γαρίδες και σε 5-6 λεπτά τις βγάζουμε πάλι στο πιάτο.

Το μυστικό για να παραμείνουν μαλακές οι γαρίδες μας είναι ότι θέλουν ελάχιστο χρόνο ψήσιμο ή βράσιμο. 

Recipe of the Day: Shrimps, spaghetti, tomato sauce and colored peppers

Σκεπάζουμε το τηγάνι και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Αν έχει 4 διαβαθμίσεις η κουζίνα μας, χαμηλώνουμε στο 1.

Το μυστικό για να γίνει η σάλτσα μας γλυκιά είναι να σιγοψηθεί σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.

Έως ότου γίνει η σάλτσα μας, βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο νερό με ανάλογο αλάτι για 8 περίπου λεπτά (αλ ντεντε) και μετά τα σουρώνουμε. Αφήνουμε να σιγοψηθεί η σάλτσα μας έως ότου πιει τα υγρά και μελώσει. Προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις γαρίδες και τις ανακατεύουμε ελαφριά να πάρουν τη νοστιμιά της σάλτσας. Σε 1 λεπτό αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά.

Recipe of the Day: Shrimps, spaghetti, tomato sauce and colored peppersRecipe of the Day: Shrimps, spaghetti, tomato sauce and colored peppers

Σερβίρουμε σε μεγάλο πιάτο τα μακαρόνια. Ρίχνουμε  2-3 κουταλιές σάλτσα με γαρίδες και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε επάνω άλλες 2-3 κουταλιές σάλτσα και γαρνίρουμε το πιάτο μας με τις γαρίδες που έχουν το κέλυφος και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

Recipe of the Day: Shrimps, spaghetti, tomato sauce and colored peppers

src src

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):