Συνταγή Ημέρας: Στριφτή πίτα με φέτα

Μια υπέροχη παραλλαγή της παραδοσιακής τυρόπιτας με φέτα. Η μαλακή και ζουμερή ζύμη της θα σας εντυπωσιάσει. Μπορείτε να την κάνετε για πρωινό ή για το βράδυ. Ακόμα μπορείτε να αντικαταστήσετε το ψωμί σε ένα γεύμα με την τυρόπιτα αφού δεν είναι καθόλου «βαρετή» η γεύση της. 

 Υλικά

Για την ζύμη

  • 900 γρ. αλεύρι
  • 400 ml. Γάλα
  • 2 αυγά+ 1 ασπράδι
  • 6 κ.σ. λάδι
  • 6 κ.σ. γιαούρτι
  • 40 γρ. φρέσκα μαγιά
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 2 κ.γ. αλάτι

επιπροσθέτως

  • 100 γρ. Μαργαρίνη
  • 400 γρ. τυρί τύπου φέττα
  • 1 κροκάδι και λίγο γάλα,

για να αλείψετε την πίττα σας πριν το ψήσιμο!

 
Προετοιμασία
  1. Τοποθετείται όλα τα υλικά για την ζύμη μέσα σε κοσκινισμένο αλεύρι και ζυμώνεται την ζύμη. Η ζύμη σας θα είναι μαλακή. Αφήνεται την ζύμη σε ζεστό μέρος για μία ώρα για να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
  2. Χτυπάτε τη μαργαρίνη (θερμοκρασίας δωματίου) για να μαλακώσει και να μπορείτε να αλείψετε την ζύμη σας. Αν το τυρί σας δεν είναι αλμυρό, αλατίστε το.
  3. Χωρίζεται την ζύμη σας σε 4 μέρη και ανοίγεται το κάθε μέρος σε ομοιόμορφα ορθογώνια πάχους 1 εκατοστού. Αλείφεται την ζύμη με την μαργαρίνη και μετά βάζετε την φέτα.
  4. Συνεχίζεται την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλα. Δεν βάζετε τίποτε στο τελευταίο κομμάτι ζύμης.

Με τα χέρια σας πιέζεται απαλά την ζύμη για να ανοίξει μέχρι να έχει διαστάσεις 28*40 εκατοστά περίπου.

Μοιράζεται την ζύμη στην μέση και στην συνέχεια το κάθε μέρος σε δύο ώστε να πάρετε 6 λωρίδες ζύμης. Παίρνεται την λωρίδα και γυρίζεται την πάνω πλευρά στα δεξιά και την κάτω προς τα αριστερά για να έχει το σχήμα της φωτογραφίας

Ακολουθείται την ίδια διαδικασία για όλες της λωρίδες.

ΜΗΝ ΤΡΑΒΑΤE ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝOIΞΕΙ!

Ετοιμάζεται το ταψί με διάμετρο 30 με 32 εκατοστά. Δεν πρέπει να είναι πιο μεγάλο ή πιο μικρό. Στην μέση τοποθετείται την γωνιακή λωρίδα που έχετε τυλίξει πρώτα.

Κόβεται της γωνιές από την υπόλοιπες λωρίδες περίπου 1 εκατοστό για να υπάρχει παντού φέτα.

Γύρο από αυτήν τοποθετείται την υπόλοιπη ζύμη.
Χτυπάτε το κροκάδι με λίγο γάλα και αλείφεται την πίττα σας.
Αφήνεται την πίττα σε ζεστό μέρος για περίπου μισή ώρα πριν να την ψήσετε στους 180 βαθμούς γύρω 45 λεπτά.

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

petros-kostopoulos-chief-creative-officer-newsfeast

Ο Πέτρος Κωστόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα Chief Creative Officer στην εταιρία Δάφνη Επικοινωνίες

Νέο ξεκίνημα για τον Πέτρο Κωστόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Chief Creative Officer στην εταιρία Δάφνη Επικοινωνίες, μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις στην εταιρεία ΙΜΑΚΟ. Ο πρώην εκδότης κάνει το καινούργιο επαγγελματικό του βήμα σε έναν χώρο που γνωρίζει πολύ καλά. Αφού είδα το «παιδί» μου να πεθαίνει, άκουσα όσα δεν έχει ακούσει κανένας άλλος από […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):