Καταγγελία Ψινάκη για ατασθαλίες στις Κατασκηνώσεις που φιλοξενούν ΑΜΕΑ στον Αγ. Ανδρέα

psinakispsinakis-complaint-irregularities-agios-andreas-camps-hosting-disabilitiesΜε επιστολή που απέστειλε στην Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλία Ψινάκης, καταγγέλλει ατασθαλίες τις οποίες διαπίστωσε μετά από πληροφορίες τις οποίες είχε και αφού έκανε «ντου» όπως χαρακτηριστικά  αναφέρει, στην Ε΄ Παιδική Εξοχή του Αγίου Ανδρέα όπου φιλοξενούνται παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Ψινάκη

Kυρία Υπουργέ,
Μετά τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία στην οποία ανέφερα λεπτομερώς τα τεκταινόμενα στην Ε΄Παιδική Εξοχή του Αγίου Ανδρέα όπου φιλοξενούνται παιδιά με ειδικές ανάγκες, σας στέλνω αυτή την επιστολή ώστε να είστε πλήρως ενήμερη των τελευταίων εξελίξεων – διαπιστώσεων μου, που αφορούν τη συγκεκριμένη κατασκήνωση.

Κυρία Υπουργέ,
γνωρίζω την ευαισθησία σας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, και μάλιστα όταν πρόκειται για παιδιά.
Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας της άμεσης αντίδρασης σας κατά την προχθεσινή επίσκεψή μου στο γραφείο σας, όταν η ίδια ξεπερνώντας τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του κρατικού μηχανισμού υπογράψατε την απόφαση για την εκταμίευση της πίστωσης που αφορούσε την εύρυθμη λειτουργία της κατασκήνωσης η οποία καθυστερούσε εδώ και αρκετούς μήνες.

Ανέλαβα ο ίδιος Πρόεδρος του Δ.Σ. της κατασκήνωσης διότι διακατέχομαι από την ίδια ευαισθησία τόσο για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες όσο και για τους γονείς τους που τις 10 ημέρες που βρίσκονται αυτά στην παιδική εξοχή έχουν τη δυνατότητα να ξεκουραστούν από το δύσκολο έργο της σκληρής καθημερινότητας μαζί τους.

Ύστερα όμως από πληροφορίες που έφτασαν στ’ αυτιά μου για ατασθαλίες στην κατασκήνωση έκανα «ντου» στις εγκαταστάσεις προχθές το βράδυ. Αυτό γιατί σέβομαι τη δική σας υπογραφή, τη δική μου θεσμική ιδιότητα ως Δημάρχου Μαραθώνα, τα χρήματα του ελληνικού λαού αλλά κυρίως την αξιοπρέπεια των 280 παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Εξοργίστηκα όταν διαπίστωσα ότι ποσότητες τροφίμων και καθαριστικού υλικού που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς από τον κ.Γεράσιμο Σκλαβενίτη για το ξεκίνημα της κατασκηνωτικής περιόδου, αφού δεν έχουν έρθει ακόμη τα κρατικά κονδύλια, έλειπαν με δόλιο τρόπο, δηλαδή στην καθομιλουμένη «είχαν κάνει φτερά». Αντέδρασα αμέσως και κάλεσα τα αρμόδια αστυνομικά όργανα τα οποία μέσω καταθέσεων υπαλλήλων στις κατασκηνώσεις,επιβεβαίωσαν τις διαπιστώσεις μου.

Μόλις το γεγονός έγινε γνωστό «υπάλληλοι» της κατασκήνωσης αρνήθηκαν να προσφέρουν πλέον τις υπηρεσίες τους και αυτό προφανώς γιατί τα προϊόντα που έλειπαν συμπλήρωναν το εισόδημα κάποιων από αυτούς.

Κυρία Υπουργέ,
όπως προανέφερα, σεβόμενος την υπογραφή σας και τα χρήματα του ελληνικού λαού ενόψει της 2ης κατασκηνωτικής περιόδου που αρχίζει το επόμενο Σάββατο, ζητώ την αρωγή σας τόσο στην επίλυση του προβλήματος όσο και για τη συνέχιση ή μη της κατασκηνωτικής περιόδου. Συνέχιση με ομαλότητα και απόλυτο διαχειριστικό έλεγχο, ως έχουμε υποχρέωση απέναντι στα 520 παιδιά με ειδικές ανάγκες και στις ηρωικές οικογένειές τους.

Κυρία Υπουργέ,
κοινοποιώ την παρούσα επιστολή και στον Πρόεδρο της ΠΟΣΚΑμεΑ, κ. Ιωάννη Λυμβαίο ο οποίος δικαίως παραπονέθηκε με επιστολή του για την ελλιπή σίτιση των κατασκηνωτών και είναι αρωγός των προσπαθειών για ασφαλή και αξιοπρεπή αντιμετώπιση των παιδιών με ειδικές ανάγκες που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων.

Αναμένω για τις δικές σας ενέργειες.

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Μαραθώνα
Ηλίας Ψηνάκης.

src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Διαγωνισμός για να κερδίσεις μια 5ήμερη διαμονή στην Κέρκυρα από το Ariti Grand Hotel Corfu

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό μια 5ήμερη διαμονή (4 διανυκτερεύσεις) για 2 άτομα σε δίκλινο δωμάτιο στο Ariti Grand Hotel Corfu, με πρωινό και δείπνο σε μπουφέ του ξενοδοχείου καθημερινά. Διοργάνωση διαγωνισμού: Ariti Grand Hotel Corfu (aritihotel.gr) Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 (23:59) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο του διαγωνισμού, σε αυτήν τη σελίδα.

dolphin-smart-human-communication

Ιδιαίτερα ευφυή ζώα τα δελφίνια με υψηλή γνωστική ικανότητα

Τα δελφίνια ανήκουν αναμφίβολα στη κατηγορία των εξυπνότερων ζώων και μια νέα μελέτη του γονιδιώματος του ρινοδέλφινου αποκάλυψε ότι τα υδρόβια θηλαστικά μοιράζονται τελικά πολλά κοινά γονίδια με τον άνθρωπο. Συγκεκριμένα μπορούν να αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους στο καθρέφτη και να κατανοούν απλές ιδέες – μια ικανότητα που περιορίζεται στα πρωτεύοντα θηλαστικά όπως τον άνθρωπο […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):