Δροσερό παγωτό φράουλα με μπισκότα..
Υλικά Συνταγής:
- 750 γρ. φράουλες φρέσκιες και ώριμες
- 2 φλ. κρέμα γάλακτος 35%
- 1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
- 8 κ.σ. άχνη ζάχαρη
- 1 συσκευασία (115 γρ.) mini μπισκότα γεμιστά
Για την σάλτσα φράουλας
- 250 γρ. φράουλες φρέσκιες
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. corn flour
Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή μέχρι να κάνει απαλές κορυφές.
Αλέθουμε τις φράουλες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές. Στη συνέχεια προσθέτουμε στην κρέμα το γιαούρτι και την άχνη, αφού την έχουμε διαλύσει στις αλεσμένες φράουλες.
Αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα, το βάζουμε σε παγωτομηχανή να χτυπηθεί καλά να παγώσει και λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τα mini μπισκότα. Εναλλακτικά, αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, το χτυπάμε με μίξερ χειρός, το παγώνουμε 30′ και επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές τη διαδικασία.
Για την σάλτσα φράουλας
Αλέθουμε όλα μαζί τα υλικά και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να δέσουν για λίγο. Από την ώρα που αρχίζει να βράζει, το αφήνουμε 1′ ακριβώς και το βγάζουμε να κρυώσει.