Γλυκό της ημέρας: Σεμιφρέντο βανίλια ανάμεικτο με πραλίνα (παγωμένος κορμός)

Aυτό το σεμιφρέντο είναι το πιο υπέροχο παγωμένο γλυκό σαν παγωτό. Σεμιφρέντο στα ιταλικά σημαίνει σχεδόν παγωμένο.

Υλικά Συνταγής:

  • 2 κρόκοι αυγών
  • 8 κ.σ. ζάχαρη
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα, χτυπημένη μέχρι να γίνει πολύ παχύρρευστη
  • 20 γρ. φουντούκια
  • 400 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 1 κ.σ. σιρόπι σοκολάτας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, στερεωμένο σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν, για περίπου 8 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να κρυώσει το μείγμα. Στη συνέχεια αναμειγνύουμε το κρύο μείγμα με την χτυπημένη κρέμα γάλακτος απαλά με τη βοήθεια μιας μαρίζ.

Σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ στρώνουμε λαδόκολλα ή μεμβράνη καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα. Δημιουργούμε τις στρώσεις του σεμιφρέντο. Ρίχνουμε μέσα μια ποσότητα από το μείγμα. Συνεχίζουμε με πραλίνα και φουντούκια. Ισιώνουμε κάθε στρώση με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού. Δημιουργούμε όσες στρώσεις επιθυμούμε, αφήνοντας το μείγμα αυγών-κρέμας γάλακτος για την τελευταία στρώση.

Αποθηκεύουμε τη φόρμα στην κατάψυξη και αφήνουμε να παγώσει καλά το σεμιφρέντο για για 6-8 ώρες. Για να σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε το γλυκό τραβώντας τη λαδόκολλα και αναποδoγυρίζοντας το σεμιφρέντο σε μια πιατέλα. Γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας. Το σεμιφρέντο διατηρείται στην κατάψυξη, μέσα στη φόρμα για κέικ τυλιγμένο με μεμβράνη.

src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

sony-tv-full-high-definition-3d-sport-competition-newsfeast

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις μία Sony Full High Definition 2D και 3D τηλεόραση 46″

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 1 (μία) τηλεόραση 2D και 3D Full High Definition 46″ (ιντσών) της εταιρείας Sony, καθηλωθείτε σε μια αυθεντική κινηματογραφική ατμόσφαιρα και μετατρέψτε την τηλεόρασή σας στο επίκεντρο της οικιακής ψυχαγωγίας. Διοργάνωση διαγωνισμού: Sport.gr Ημερομηνία κλήρωσης του διαγωνισμού (ώρα): Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 (12:00) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε το δώρο του διαγωνισμού […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):