Γλυκό της ημέρας: Μους σοκολάτας με κονιάκ

Συνταγή για μους σοκολάτας με κονιάκ!

Υλικά Συνταγής:

  • 110 γρ. κουβερτούρα
  • 3 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 1 κ.σ. κονιάκ

Εκτέλεση

Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (δηλαδή σε μπολ τοποθετημένο πάνω σε κατσαρολάκι με νερό που βράζει, χωρίς να ακουμπάει ο πάτος του μπολ στο νερό) ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Αφήνουμε τη σοκολάτα να λιώσει και την ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Με μίξερ χειρός, στην υψηλή ταχύτητα, χτυπάμε τα ασπράδια του αυγού μέχρι να γίνουν απαλή μαρέγκα και να σχηματιστούν λαμπερές απαλές κορυφές.

Σε άλλο μπολ, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε τους κρόκους και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, χτυπώντας παράλληλα. Προσθέτουμε σιγά σιγά και τη μαρέγκα. Στο τέλος ρίχνουμε και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ισομοιράζουμε το μείγμα σε δύο γυάλινα μπολ και βάζουμε τις μους στο ψυγείο να σταθούν για 2 ώρες. Πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα (προαιρετικά).

src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

gavdos-island-hunting-season-newsfeast

Φύκια A.F.A: Η πληρέστερη και πλέον ισορροπημένη τροφή στον κόσμο

Η πληρέστερη και πλέον ισορροπημένη τροφή στον κόσμο. Τα Άγρια Γαλαζοπράσινα Φύκια (AFA) (Επιστημονική ονομασία: Aphanizomenon flos-aquae) της λίμνης Κλάμαθ του Όρεγκον είναι διαφορετικά και υπερέχουν σε σύγκριση με τα περισσότερα είδη φυκιών.

Διαγωνισμός για να κερδίσεις σετ μακιγιάζ από το Vesper

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό ένα σετ μακιγιάζ με προϊόντα Erre Due και Essence. Διοργάνωση διαγωνισμού: Vesper (vesper.gr) Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 (23:59) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο του διαγωνισμού, σε αυτήν τη σελίδα.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):