Γλυκό της ημέρας: Μους σοκολάτας με κονιάκ

Συνταγή για μους σοκολάτας με κονιάκ!

Υλικά Συνταγής:

  • 110 γρ. κουβερτούρα
  • 3 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 1 κ.σ. κονιάκ

Εκτέλεση

Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (δηλαδή σε μπολ τοποθετημένο πάνω σε κατσαρολάκι με νερό που βράζει, χωρίς να ακουμπάει ο πάτος του μπολ στο νερό) ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Αφήνουμε τη σοκολάτα να λιώσει και την ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Με μίξερ χειρός, στην υψηλή ταχύτητα, χτυπάμε τα ασπράδια του αυγού μέχρι να γίνουν απαλή μαρέγκα και να σχηματιστούν λαμπερές απαλές κορυφές.

Σε άλλο μπολ, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε τους κρόκους και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, χτυπώντας παράλληλα. Προσθέτουμε σιγά σιγά και τη μαρέγκα. Στο τέλος ρίχνουμε και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ισομοιράζουμε το μείγμα σε δύο γυάλινα μπολ και βάζουμε τις μους στο ψυγείο να σταθούν για 2 ώρες. Πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα (προαιρετικά).

src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

wilkinson-sword-man-greece-quatro-titanium-precision-unfollow-competition

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις 50 Σετ Προϊόντων Wilkinson Sword για 1 Χρόνο

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 50 (πενήντα) σετ προϊόντων Wilkinson Sword για 1 (ένα) χρόνο, στο διαγωνισμό με τίτλο «Unfollow». Διοργάνωση διαγωνισμού: Energizer Ελλάς Α.Ε (Wilkinson Man Greece) Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 (12:00) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο του διαγωνισμού, κάνοντας like σε αυτήν τη σελίδα. Όροι συμμετοχής   Λεπτομέρειες διαγωνισμού […]

win-travel-kris-kris-products-competition

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις ταξίδι 2 ατόμων στην Δημητσάνα και 100 προϊόντα Κρις Κρις «Φέτες Ζωής»

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 1 (ένα) ταξίδι 2 (δύο) ατόμων στην Δημητσάνα και 100 (εκατό) προϊόντα Κρις Κρις «Φέτες Ζωής» Διοργάνωση διαγωνισμού: Κρις Κρις Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 (24:00) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο του διαγωνισμού, κάνοντας like σε αυτήν τη σελίδα. Όροι […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):