Το ιταλικό χωριό που αναπαριστά κοινωνικά δίκτυα και ιστοσελίδες στην πραγματική ζωή

italian-village-representing-social-networks-websites-real-life

Οι κάτοικοι ενός απομακρυσμένου χωριού σε μια ιταλική κοινότητα θέλουν να αποδείξουν ότι η καθημερινότητα συνεχίζεται και χωρίς διαδίκτυο μετατρέποντάς το σε πραγματική ζωή.

Με μόνο 400, ως επί το πλείστον, ηλικιωμένους κατοίκους το Civitacampomarano στην κεντρική επαρχία της Ιταλίας είναι τόσο απομονωμένο ώστε πολύ λίγοι έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ενώ για το «σερφάρισμα» μέσω κινητών δεν υπάρχει καλό σήμα.

Αυτό όμως που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι ψηφιακές καινοτομίες, όπως το Twitter, το Facebook, το WhatsApp και το eBay έχουν τοποθετηθεί στον πραγματικό κόσμο και όχι σε απευθείας σύνδεση αποδεικνύοντας ότι υπήρχαν για πολλές γενιές με λίγο διαφορετικό τρόπο.

Ο καλλιτέχνης που έχει δημιουργήσει τις διάφορες ηλεκτρονικές γωνιές ζει στο Μιλάνο και έχει μετατρέψει για παράδειγμα ένα παγκάκι σε καρέκλα Twitter! Μια από τις γυναίκες του χωριού «εξπέρ στην τοπική ιστορία» όπως τη χαρακτηρίζουν έχει ένα σύμβολο Wikipedia έξω από το σπίτι της ενώ σε ένα τοπικό μπαρ έχουν κολλήσει το σύμβολο του Youtube πίσω από τις καρέκλες όπου βλέπουν όλοι μαζί προγράμματα στην τηλεόραση. Πολλά μέρη του χωριού μάλιστα έχουν πινελιές του Facebook. Το κουτί του ταχυδρομείου έχει επανασχεδιαστεί με το σήμα του Gmail ενώ ένα κατάστημα με προϊόντα από «δεύτερο χέρι» έχει ονομαστεί eBay. Όσον αφορά το μίνι βαν του χωριού που κάνει μεταφορές και μετακομίσεις, έχει αποκτήσει όπως είναι λογικό το όνομα WeTransfer.

Υπάρχει επίσης και ένα μπαρ Google όπου μπορεί κανείς να ανταλλάξει πληροφορίες αντί να κάνει αναζήτηση στη μπάρα της γνωστής μηχανής αναζήτησης στο διαδίκτυο. Ο καλλιτέχνης δεν έχει ξεχάσει βέβαια τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με τα τοπικά πρακτορεία εφημερίδων να έχουν γίνει ένα RSS feed. Οι εικόνες από το ιταλικό χωριό έγιναν εξαιρετικά δημοφιλείς, με τον καλλιτέχνη να αποκαλύπτει ότι ο στόχος ήταν να πείσει τους ανθρώπους να μην ξεχνούν τις ρίζες των σύγχρονων τεχνολογιών στην καθημερινή μας ζωή.

italian-village-representing-social-networks-websites-real-lifeitalian-village-representing-social-networks-websites-real-lifeitalian-village-representing-social-networks-websites-real-lifeitalian-village-representing-social-networks-websites-real-lifeitalian-village-representing-social-networks-websites-real-lifeitalian-village-representing-social-networks-websites-real-lifeitalian-village-representing-social-networks-websites-real-lifeitalian-village-representing-social-networks-websites-real-lifeitalian-village-representing-social-networks-websites-real-lifeitalian-village-representing-social-networks-websites-real-lifeitalian-village-representing-social-networks-websites-real-lifeitalian-village-representing-social-networks-websites-real-life

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

makgio-bag-accessories-stores-competition-newsfeast

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις 3 τσάντες Makgio και ασορτί πέδιλα από τη νέα SS12 collection

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 3 (τρεις) τσάντες Makgio από τη νέα ανοιξιάτικη – καλοκαιρινή κολεξιόν SS12 Collection και ανανεώστε τις λαμπερές εμφανίσεις σας! Διοργάνωση διαγωνισμού: MakGio Accesstories Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012 (23:59) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε το δώρο του διαγωνισμού κάντε Like σε αυτήν τη σελίδα. […]

sony-xperia-p-dual-core-mobile-competition

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις το smartphone Sony Xperia P με οθόνη 4″ και κάμερα 8 MP, προσφορά της Sony Mobile

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 1 (ένα) smartphone Sony Xperia P με οθόνη 4″ (ίντσες), επεξεργαστή στα 1000 MHz, κάμερα 8 MP και ραδιόφωνο, προσφορά της εταιρείας Sony Mobile Hellas. Διοργάνωση διαγωνισμού: Xblog Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012 (24:00) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε τα δώρα του διαγωνισμού, κάντε Like σε αυτήν τη […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):