Έλλειψη υψηλής στρατηγικής και ελληνική ΑΟΖ

nick-lygeros-greece-strategy-aoz

Ενώ βρισκόμαστε στο πλαίσιο μιας δημοκρατίας όπου τα κόμματα πρέπει να συνομιλούν, να διαπραγματεύονται για να παράγουν στην τελική μια υψηλή στρατηγική για την πατρίδα μας, έχουμε αντί διαλόγου ένα διπλό κομματικό μονόλογο όπου ο καθένας προσπαθεί να ξαναβρεί απλώς τους δικούς του, λες και υπάρχει αυτόματος πιλότος για την Ελλάδα στο σύνολό της. Αυτό φαίνεται και στα κοινωνικά στρώματα όπου ο καθένας είναι σε φάση αναμονής, περιμένοντας να περάσει αυτή η απραξία, ελπίζοντας δίχως κόστος για τον πληθυσμό.

Με μια κυβέρνηση απραξίας και μια ανύπαρκτη αντιπολίτευση, είναι ένα εύλογο ερώτημα για το που οδηγούμαστε.

Αυτό όμως δεν σημαίνει, βέβαια, ότι ο λαός δεν υποφέρει. Αντιθέτως, έχει μπει σ’ ένα πλαίσιο όπου δεν βλέπει προοπτικές, γιατί δεν ακολουθείται. Έτσι, βλέπουμε ότι ακόμα και σε θέματα εθνικά και υπερκομματικά, όπως είναι η ΑΟΖ, επί της ουσίας περιμένουμε την πρωτοβουλία της Αιγύπτου, με την σύμφωνη γνώμη της Κύπρου, ενώ είναι η Ελλάδα που έχει το περισσότερο ανάγκη της ΑΟΖ.

Διότι, η ελληνική ΑΟΖ δεν είναι μια λεπτομέρεια για το μέλλον της πατρίδας μας. Βλέπουμε, όμως, είτε μια παντελή αδιαφορία, είτε μια θεαματική άγνοια των δεδομένων. Έτσι, φαίνονται με ξεκάθαρο τρόπο και τα όρια του κομματισμού που δεν έχει την εμβέλεια του εθνικού. Κι ενώ πιέζουμε παντού για να γίνει κατανοητή η επινόηση της ΑΟΖ, ενώ βλέπουμε τις εξελίξεις στην Κύπρο και στην Αίγυπτο, το μεγάλο μας πρόβλημα είναι να μην εκτεθούμε και να φανεί ότι δεν παίρνουμε πρωτοβουλίες που να θεωρούνται ριψοκίνδυνες. Έτσι, η ΑΟΖ θα έρθει στην Ελλάδα από τη δράση άλλων.

Ν. Λυγερός
src src src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

ideal-city-bikes-competition-newsfeast

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις ένα ποδήλατο πόλης της εταιρείας IDEAL bikes

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 1 (ένα) ποδήλατο πόλης της εταιρείας Ideal,  για να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση και να αυξήσεις την ενέργειά σου,  προσφορά της Ideal bikes και της Easybike. Διοργάνωση διαγωνισμού: Bikesharing Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Τετάρτη 11 Απριλίου 2012 (23:59) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε το δώρο του […]

dream-famous-tips

11 σημαντικά γεγονότα σχετικά με τα όνειρα που δε ξέρατε και πρέπει να μάθετε!

Τα όνειρα που βλέπει ο καθένας από εμάς στον ύπνο του είναι μία από τις πιο μυστηριώδεις και ενδιαφέρουσες εμπειρίες στη ζωή μας. Κατά τη ρωμαϊκή εποχή κάποια όνειρα είχαν υποβληθεί προς συζήτηση και ερμηνεία ακόμη και στη Ρωμαϊκή Σύγκλητο, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριζαν ότι αυτά που βλέπουμε στον ύπνο μας είναι […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):