Ονόματα Ελλήνων και κομιτατζήδων σε οδούς των Σκοπίων!

greek-guerilla-name-streets-skopje

greek-guerilla-name-streets-skopje

Ούτε οι ίδιοι οι Σκοπιανοί δεν αντέχουν πια τον Γκρουέφσκι ο οποίος δεν διστάζει, εντός της «μακεδονικής» παράνοιας που τον διακατέχει να μετονομάζει κεντρικούς δρόμους των Σκοπίων, δίνοντάς τους ονόματα Βούλγαρων κομιτατζήδων! Στη Βουλή των Σκοπίων μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τη μετονομασία οδών στα Σκόπια.

Βουλευτές του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι με τη μετονομασία οδών στα Σκόπια απαλείφονται, μεταξύ άλλων, «ονόματα ηρώων του αντιφασιστικού αγώνα της ΠΓΔΜ και με τον τρόπο αυτό διαγράφονται οι αγώνες και η ιστορία τους».

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης στάθηκαν κυρίως στη μετονομασία της σημερινής οδού «Ναούμοφ» στα Σκόπια, η οποία θα μετονομαστεί σε οδό Φίλιππου Β’ (του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου) και η οδός Σαλβαντόρ Αλιέντε θα φέρει το όνομα του γνωστού κομιτατζή Τόντορ Αλεξάντροφ, ενός από τους ηγέτες του VMRO (στις αρχές του περασμένου αιώνα), για τον οποίο η αντιπολίτευση και πολλοί ιστορικοί στην ΠΓΔΜ θεωρούν ότι αγωνίστηκε περισσότερο για τη Βουλγαρία και όχι για την αυτονομία της περιοχής της Μακεδονίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και ως εκ τούτου δεν πρέπει να τύχει καμίας αναγνώρισης στην ΠΓΔΜ.

Πριν μερικές ημέρες, το δημοτικό συμβούλιο των Σκοπίων αποφάσισε, σε πρώτη φάση, τη μετονομασία περίπου τριάντα οδών στην πρωτεύουσα της χώρας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου επικράτησε ένταση, όταν δημοτικοί σύμβουλοι και υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, άρχισαν να αποκαλούν «Βούλγαρους» τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης.

Έντονη ήταν αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας, το οποίο εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι για ακόμη μια φορά το όνομα της Βουλγαρίας χρησιμοποιείται αρνητικά σε δημόσιες εκδηλώσεις στα Σκόπια.

src src src

Πατήστε Like και διαδώστε το:

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

legitimized-illegal-buildings-year-1975

Νομιμοποιούνται όλα τα αυθαίρετα κτίρια προ του 1975 με ένα παράβολο των 500 € !

Με μόλις 500 € (ευρώ) μπορούν να εξαιρεθούν οριστικά από την κατεδάφιση όλα τα αυθαίρετα κτίρια προ του 1975, καθώς και όλα τα κτίρια με μικρές πολεοδομικές παραβάσεις (πέργκολες, μπάρμπεκιου, εξώστες, αλλαγές διαρρύθμισης κ.λπ.), ανεξαρτήτως του αριθμού τους εντός οριζόντιας ιδιοκτησίας. Οριστική νομιμοποίηση, αφού πληρώσουν το ειδικό πρόστιμο που προβλέπεται από τον νόμο για την τακτοποίηση αυθαιρέτων, […]

tei-epirus-students-qualifications-diploma

T.E.I. Ηπείρου: 5.000 στους 6.000 φοιτητές του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας δεν πήραν πτυχίο!

Είναι από τα απίστευτα, που, όμως, έχουν συμβεί στην πραγματικότητα! Από τους 6.000 (έξι χιλιάδες) φοιτητές του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, του παραρτήματος Ηγουμενίτσας, οι 5.000 (πέντε χιλιάδες) περίπου δεν κατάφεραν να πάρουν πτυχίο. Ελάχιστοι, δηλαδή, έλαβαν πτυχίο από τα 3 (τρία) τμήματα. Τώρα έχει μείνει ουσιαστικά 1 (ένα) τμήμα, αυτό των ξένων γλωσσών, στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας. […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):