Ιδιαίτερα ευφυή ζώα τα δελφίνια με υψηλή γνωστική ικανότητα

dolphin-smart-human-communication


dolphin-smart-human-communication

Τα δελφίνια ανήκουν αναμφίβολα στη κατηγορία των εξυπνότερων ζώων και μια νέα μελέτη του γονιδιώματος του ρινοδέλφινου αποκάλυψε ότι τα υδρόβια θηλαστικά μοιράζονται τελικά πολλά κοινά γονίδια με τον άνθρωπο.

Συγκεκριμένα μπορούν να αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους στο καθρέφτη και να κατανοούν απλές ιδέες – μια ικανότητα που περιορίζεται στα πρωτεύοντα θηλαστικά όπως τον άνθρωπο και τους χιμπατζήδες. Επιπλέον, κατανοούν την έννοια της ομαδικότητας και είναι σε θέση να αναγνωρίζουν την συναισθηματική κατάσταση των ομοειδών τους.

Αν και τα δελφίνια και ο άνθρωπος μοιράζονταν έναν κοινό πρόγονο πριν από περίπου 95 εκατομμύρια χρόνια, όσον αφορά στη νοημοσύνη, στη κοινωνική συμπεριφορά και στην επικοινωνία μερικοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι τα δελφίνια δεν διαφέρουν σημαντικά από τον πίθηκο και την μαϊμού.

Επιπλέον, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι 228 (διακόσιες είκοσι οκτώ) αλληλουχίες γονιδίων στα δελφίνια έχουν αλλάξει σημαντικά σε σχέση με άλλα θηλαστικά, όπως τον σκύλο, τις αγελάδες ακόμα και τον άνθρωπο.

«Γνωρίζαμε ότι τα δελφίνια διαθέτουν έναν μεγάλο εγκέφαλο, ωστόσο θέλαμε να εξηγήσουμε το μέγεθος του από μοριακής άποψης. Είναι ιδιαίτερα ευφυή ζώα με υψηλή γνωστική ικανότητα. Κατανοούν αφηρημένες έννοιες όπως το μηδέν. Δεν διαφέρουν σημαντικά από τους χιμπατζήδες. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ενώ διαφέρουν τόσο από εμάς, στη πραγματικότητα άλλο τόσο μας μοιάζουν», τονίζει ο καθηγητής Michael McGowen, από την Ιατρική Σχολή του Wayne State University του Μίσιγκαν.

src

 Πατήστε Like και διαδώστε το:

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Δύο εκρήξεις στο ΜΕΤΡΟ της Αγίας Πετρούπολης: Πληροφορίες για δεκάδες νεκρούς [video]

Δύο διαδοχικές εκρήξεις σημειώθηκε πριν λίγη ώρα σε σταθμό μετρό της Αγίας Πετρούπολης, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, που επικαλείται πηγή της αστυνομίας, οι εκρήξεις σημειώθηκαν στον σταθμό Σενάγια Πλόσαντ, ο οποίος σύμφωνα με αναφορές στα ΜΜΕ έχει γεμίσει πυκνούς καπνούς.

candle-as-company-competition-newsfeast

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις 10 Λαμπάδες για το Πάσχα με αγαπημένους παιδικούς ήρωες!

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 10 (δέκα) λαμπάδες για το Πάσχα με αγαπημένους παιδικούς ήρωες! Επιλέξτε από το άλμπουμ με τις λαμπάδες την αγαπημένη σας και μπείτε στο διαγωνισμό για να κερδίσετε 5 (πέντε) διασκεδαστικές λαμπάδες για αγόρια και 5 (πέντε) όμορφες λαμπάδες για κορίτσια. Διοργάνωση διαγωνισμού: As Company Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό: Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 Συμμετοχή […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):