Λαστιχένια πλακάκια παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από τα βήματα των πεζών

electricity-generation-pavegen-energy-harvesting-systems

electricity-generation-pavegen-energy-harvesting-systems

Ηλεκτρική ενέργεια με τα πόδια τους θα παράγουν αυτό το καλοκαίρι οι επισκέπτες του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της Ευρώπης. Σε αυτό θα βοηθήσουν 20 (είκοσι) λαστιχένια πλακάκια που θα τοποθετηθούν σε 1 (έναν) από τους διαδρόμους περιπάτου του εμπορικού κέντρου Westfield Stratford στο ανατολικό Λονδίνο.

Τα πλακάκια φυσικά δεν είναι διακοσμητικά. Έχουν σχεδιαστεί για να συλλέγουν την κινητική ενέργεια των 40 (σαράντα) εκατομμυρίων πεζών, που υπολογίζεται ότι περπατούν πάνω σε αυτό τον διάδρομο κάθε χρόνο, παράγοντας εκατοντάδες κιλοβατώρες (kWh) ηλεκτρικής ενέργειας από τα βήματα.

Η παραγόμενη ενέργεια εκτιμάται ότι είναι αρκετή για τα καλύψει τον εξωτερικό φωτισμό του εμπορικού κέντρου σε ποσοστό 50%.

Πίσω από τα πρωτοποριακά πλακάκια βρίσκεται η νεοσύστατη εταιρεία Pavegen Systems. Ιδρυτής της είναι ο 26χρονος Laurence Kemball-Cook, ο οποίος εμπνεύστηκε την ιδέα όταν πήρε το πτυχίο του στο βιομηχανικό σχέδιο.

Τα πλακάκια μελλοντικά σχεδιάζεται να τοποθετηθούν και σε άλλα σημεία με μαζική συγκέντρωση περαστικών, όπως για παράδειγμα σε σταθμούς του μετρό, στάσεις λεωφορείων, αεροδρόμια, σχολεία, μεγάλους εμπορικούς δρόμους κλπ.

Δείτε την εφαρμογή του σε ένα σχολείο (στα αγγλικά – χωρίς υπότιτλους)

src src

Aν σας άρεσε πατήστε Like:

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

two-man-boat-stosfiri-competition

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις μία φουσκωτή βάρκα 2 ατόμων από το Stosfiri-shop.gr

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 1 (μία) φουσκωτή βάρκα 2 (δύο) ατόμων, από το Stosfiri-shop.gr Διοργάνωση διαγωνισμού: Stosfiri Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό: Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012 Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε το δώρο του διαγωνισμού, κάντε Like σε αυτήν τη σελίδα. Λεπτομέρειες διαγωνισμού Πάρε μέρος στο διαγωνισμο του Stosfiri Shop και κερδισε δωρο 1 (μία) μοναδική φουσκωτή βάρκα 2 (δύο) ατόμων δώρο.   Πατήστε Like και λάβετε μέρος:

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):