Σύλληψη από την αστυνομία με εύρημα 6,8 κιλά Khat στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

khat-bundles-arrest-greece-newsfeast


khat-bundles-arrest-greece-newsfeast

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» έναν άντρα αλλοδαπό, υπήκοο του Ηνωμένου Βασιλείου και ηλικίας 25 ετών, για εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια μεγάλη ποσότητα «Khat» βάρους 6.800 γραμμαρίων (6,8 κιλών).

Η ποσότητα Khat βρέθηκε μέσα σε αποσκευή, σε 57 (πενήντα επτά) αυτοσχέδιες συσκευασίες καθώς στην κατοχή του 25χρονου βρέθηκαν και δύο κινητά τηλέφωνα.

Επίσης, χθες το απόγευμα, συνελήφθησαν στην Αθήνα δύο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 43 και 30 ετών, για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης, από την οποία αποκόμιζαν μεγάλα χρηματικά ποσά. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 36 (τριάντα έξι) γραμμάρια κοκαΐνης, 20.115€ (ευρώ), 5 (πέντε) κινητά τηλέφωνα, 1 (μία) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 1 (ένα) Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Λεπτομέρειες Khat

Το Khat (ή «τσάι της Αβησσυνίας») είναι ένα φυτό που προέρχεται από ένα θάμνο ο οποίος ονομάζεται Catha Edulis. Το Khat χρησιμοποιείται κυρίως ως ναρκωτικό και καλλιεργείται στα υψίπεδα της Βορειοανατολικής Αφρικής, της Νότιας Αραβίας και κατά μήκος της ανατολικής αφρικανικής ακτής.

  • Σε πολλές χώρες, το μάσημα Khat είναι μια μακραίωνη παράδοση.

Πιο πρόσφατα, η μαζική μετανάστευση των ανθρώπων από τη Βορειοανατολική Αφρική έχει συσχετιστεί με την εξάπλωση της χρήσης του Khat σε γειτονικές χώρες, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

  • Ακριβής αριθμός των τακτικών χρηστών Khat σε παγκόσμια κλίμακα δεν υπάρχει, ωστόσο οι εκτιμήσεις κυμαίνονται μέχρι και 20 εκατομμύρια.
Ο ΟΗΕ δεν έχει απαγορεύσει το φυτό khat, ωστόσο το 1986 κατέταξε στον κατάλογο των απαγορευμένων ουσιών το κύριο συστατικό του, την καθινόνη που είναι πολύ ισχυρή και μοιάζει με την αμφεταμίνη.

Αν σας άρεσε πατήστε Like:

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Cashews nut almond peanut

Υγεία: Ποιον ξηρό καρπό πρέπει να τρώτε για να μην αρρωσταίνετε ποτέ!

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι όλοι οι ξηροί καρποί λειτουργούν ευεργετικά για την υγεία μας. Ωστόσο, υπάρχει μία συγκεκριμένη κατηγορία, η οποία υπόσχεται να σας κρατήσει υγιείς, να διώξει το αίσθημα πείνας και να τροφοδοτήσει τον οργανισμό σας με όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):