Νέα συνταγή για Coca-Cola και Pepsi προς αποφυγή προειδοποιητικής σήμανσης για καρκινογόνο ουσία

coca-cola-pepsi-beverages-recipe-newsfeast

coca-cola-pepsi-beverages-recipe-newsfeast

Η εταιρεία The Coca Cola Company και η εταιρεία Pepsico αλλάζουν τη συνταγή των ανθρακούχων αναψυκτικών τους, Coca-Cola και Pepsi, αντίστοιχα, προκειμένου να αποφύγουν να τοποθετήσουν στις συσκευασίες τους σήμα που προειδοποιεί για τον κίνδυνο καρκίνου, όπως ορίζει νόμος στην Καλιφόρνια.

Η αλλαγή στη συνταγή πρόκειται να εφαρμοστεί σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.

Η νέα συνταγή θα περιλαμβάνει μικρότερη ποσότητα της χημικής ουσίας 4-μεθυλιμιδαζόλιο (4-ΕΙΜ), η οποία χρησιμοποιείται για να χρωματίσει το ποτά. Η πολιτεία της Καλιφόρνια έχει ήδη τοποθετήσει τη χημική ουσία στις καρκινογόνες, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει και την άμεση αλλαγή της συνταγής στη συγκεκριμένη πολιτεία των ΗΠΑ.

Η εκπρόσωπος της Coca-Cola Diana Garza Ciarlante (Νταϊάνα Γκάρτσα Τσιαρλάντε) ανέφερε στο Associated Press:

«Αν και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία που να δικαιολογεί οποιαδήποτε τέτοια αλλαγή, ζητήσαμε από τους προμηθευτές της καραμέλας να κάνουμε αυτό το βήμα, έτσι ώστε τα προϊόντα μας να μην υπόκεινται στην απαίτηση για μια επιστημονικά αβάσιμη προειδοποίηση»

Σύμφωνα με την Ένωση Αναψυκτικών των ΗΠΑ δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι υπάρχει κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία, παρ’ όλο που η χημική ουσία έχει συνδεθεί με την εμφάνιση καρκίνου σε ποντίκια και αρουραίους, σύμφωνα με μια έρευνα.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ένα πρόσωπο θα πρέπει να πιεί 1.000 κουτιά του αναψυκτικού Coca-Cola ή του αναψυκτικού Pepsi για να λάβει την ίδια δόση χημικής ουσίας που δόθηκε στα ζώα στη διάρκεια της δοκιμής που πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο.

 

Πατήστε Like για να το μάθουν όλοι:

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Διαγωνισμός για να κερδίσεις 2 εισιτήρια μετ’ επιστροφής από την Aegean Speed Lines

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό διάλεξε 2 εισιτήρια μετ’ επιστροφής, για όποιον προορισμό θέλεις εσύ να ταξιδέψεις. Διοργάνωση διαγωνισμού: Aegean Speed Lines (aegeanspeedlines.gr) Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 (23:59) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο του διαγωνισμού, σε αυτήν τη σελίδα.

tei-epirus-students-qualifications-diploma

T.E.I. Ηπείρου: 5.000 στους 6.000 φοιτητές του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας δεν πήραν πτυχίο!

Είναι από τα απίστευτα, που, όμως, έχουν συμβεί στην πραγματικότητα! Από τους 6.000 (έξι χιλιάδες) φοιτητές του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, του παραρτήματος Ηγουμενίτσας, οι 5.000 (πέντε χιλιάδες) περίπου δεν κατάφεραν να πάρουν πτυχίο. Ελάχιστοι, δηλαδή, έλαβαν πτυχίο από τα 3 (τρία) τμήματα. Τώρα έχει μείνει ουσιαστικά 1 (ένα) τμήμα, αυτό των ξένων γλωσσών, στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας. […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):