Απαγορεύεται το κυνήγι στη Γαύδο μέχρι την Κυριακή 01 Μαρτίου 2015

gavdos-island-hunting-season-newsfeast


gavdos-island-hunting-season-newsfeast

Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων στο νησί της Γαύδου εισακούσθηκαν από την Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, αφού σύμφωνα με την διαμαρτυρία, κυνηγοί από όλη την Κρήτη πήγαιναν στο νησί αποκλειστικά για πέρδικες και λαγούς, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του αριθμού τους.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείαες Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης που δημοσιεύτηκε στο gavdosfm, απαγορεύει το κυνήγι ακόμα και στις κυνηγετικές περιόδους και αναφέρει:

«Απαγορεύουμε το κυνήγι όλων των θηραμάτων για 3 (τρία) χρόνια, ήτοι: από 1-3-2012 (Πέμπτη 01 Μαρτίου 2012) έως 1-3- 2015 (Κυριακή 01 Μαρτίου 2015), σε όλη την έκταση της νήσου Γαύδου, με σκοπό την αναπαραγωγή και την εν γένει προστασία και ανάπτυξη του θηραματικού πλούτου της νήσου. Η Διεύθυνση Δασών Χανίων παρακαλείται για την έκδοση της σχετικής Δασικής Απαγορευτικής Διάταξης Θήρας. Η απόφαση αυτή να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.»

 

Νήσος Γαύδος

Η νήσος Γαύδος βρίσκεται στα νότια του νομού Χανίων και αποτελεί το νοτιάτατο νησί της Ελλάδας, στο Λιβυκό πέλαγος, 20 χλμ. νότια της Κρήτης, απέναντι από τα Σφακιά, με λιγοστούς κατοίκους.

Εκεί αγκυροβόλησε το πλοίο που μετέφερε τον απόστολο Παύλο στη Ρώμη. Στην κορυφή του νησιού έχει χτιστεί φάρος (1065 μ.), που σώζεται μέχρι σήμερα. Μόνο που το χειμώνα είναι αόρατος από την ομίχλη.

 

Aν σας άρεσε πατήστε Like:

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Κερδίστε το HTC Explorer με οθόνη αφής 3,2 ιντσών και λειτουργικό Android και HTC Sense

Διαγωνισμός:  Κερδίστε το HTC Explorer με οθόνη αφής 3,2 ιντσών, λειτουργικό Android και HTC Sense με ταχύτητα επεξεργαστή  στα 600 MHz. Διοργάνωση διαγωνισμού: Digitallife Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 ( 24:00 ) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Αφήστε το σχόλιό σας κάτω από αυτό εδώ το post ή κάτω από το αντίστοιχο post στο facebook ή κάτω από το αυτό το post στο Google+ και […]

Αρχαία Ελλάδα: Ποιοι χαρακτηρίζονταν «δίκαιοι φόνοι» στην αρχαιότητα;

Μπορεί κάποιοι να μυκτηρίζουν τον χριστιανισμό για τη θέση του απέναντι στη μοιχεία, αλλά στην αρχαιότητα ακόμη και ο φόνος για λόγους μοιχείας θεωρείτο. . .δίκαιος φόνος! Ας διαβάσουμε, λοιπόν, πώς αντιμετώπιζαν οι αρχαίοι Έλληνες την μοιχεία και πώς την τιμωρούσαν!

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):