Ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία στο Grosseto της Ιταλίας για το ατύχημα του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia

costa-concordia-cruise-ship-accident-sinking-off-coast-newsfeast

costa-concordia-cruise-ship-accident-sinking-off-coast-newsfeast

Άρχισε σήμερα στην περιοχή Γκροσέτο (Grosseto) της Ιταλίας (Italy) η ακροαματική διαδικασία, στην διάρκεια της οποίας θα ανοιχτεί επισήμως το μαύρο κουτί του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia των 114.500 τόνων, παρουσία εκατοντάδων δικηγόρων, επιστημόνων και επιβατών. Η διαδικασία πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών στο θέατρο της πόλης που υπάγεται το νησί Τζίλιο (Giglio), όπου και στις ακτές του οποίου σημειώθηκε το ατύχημα.

Δεκάδες ιταλικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν φτάσει στην πόλη, οι αρχές της οποίας απέκλεισαν το χώρο γύρω από το θέατρο, για να καλύψουν το θέμα για το το ατύχημα του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia που λειτουργούσε υπό την Costa Crociere μια μονάδα της Carnival Corporation & Plc, της μεγαλύτερης εταιρείας κρουαζιέρων στον κόσμο.

Συνολικά, εννιά εργαζόμενοι της εταιρίας Costa Crociere διώκονται στο πλαίσιο της έρευνας για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση ναυαγίου, ενώ ο κυβερνήτης του πλοίου Φραντσέσκο Σκετίνο, ο οποίος δεν θα παραβρεθεί στην ακροαματική διαδικασία, αντιμετωπίζει και την κατηγορία εγκατάλειψης πλοίου, την ώρα που εξελισσόταν η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών.

Το Costa Concordia έπλεε σε μια μεσογειακή κρουαζιέρα από την  Civitavecchia κοντά στη Ρώμη με προγραμματισμένες στάσεις σε άλλα λιμάνια της Ιταλίας, τη Μασσαλία, τη Βαρκελώνη και την Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

Η Ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, επικαλούμενη μια ασφαλιστική εταιρεία, ανέφερε ότι η τιμή του κρουαζιερόπλοιου, (περίπου 450 εκατ. ευρώ)  καλύφθηκε από την ασφάλεια, με 3 δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον να έχουν δοθεί  για τους επιβάτες και το πλήρωμα.

src src src

Αν σας άρεσε πατήστε Like:

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

ktm-boston-bike-competition

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις ένα Trekking type ποδήλατο KTM Boston

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 1 (ένα) ποδήλατο KTM Boston, και βελτίωσε τη φυσική σου κατάσταση, κάψε λίπος και να αύξησε την ενέργειά σου! Διοργάνωση διαγωνισμού: KTM Bikes Greece Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 (12:00) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε το δώρο του διαγωνισμού, διαβάστε αυτήν τη σελίδα. Όροι συμμετοχής Λεπτομέρειες διαγωνισμού Πάρε […]

Η κλοπή αρχαίων εκθεμάτων από το Μουσείο Ολυμπίας ανάγκασε τον υπουργό Παύλο Γερουλάνο σε παραίτηση.

Σήμερα το πρωί στις 07:30 πραγματοποιήθηκε ένοπλη ληστεία με κλοπιμαία αρχαία εκθέματα από το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Οι ληστές φίμωσαν την υπάλληλο και υπό την απειλή όπλου άρπαξαν τα εκθέματα και στη συνέχεια διέφυγαν. Το γεγονός αυτό ανάγκασε τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο σε παραίτηση. Ο Λουκάς Παπαδήμος ζήτησε από τον κ. […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):