Ακριβότερη κατά 12,5% σε σχέση με το 2011 η βενζίνη φέτος

expensive-fuel-newsfeast


expensive-fuel-newsfeast

Ακριβότερη κατά 12,5 % πληρώνουν οι Έλληνες καταναλωτές τη βενζίνη φέτος, σε  σχέση με τις τιμές του περασμένου έτους, όπως τονίζει το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ).  Συγκεκριμένα, ο οδηγός ενός μεσαίου κυβισμού 1400 αυτοκινήτου, ο οποίος διανύει τον μήνα 1250 χιλιόμετρα με κατανάλωση 9 λίτρα / 100 χιλιόμετρα και με τιμή λίτρου 1,57 τον Μάρτη του 2011 πλήρωνε 176,63€ (ευρώ).

Τον ίδιο μήνα φέτος με την τιμή του λίτρου να έχει φτάσει τα 1,766, ο ίδιος οδηγός πληρώνει 198,68€ ευρώ, δηλαδή 22,05 ευρώ περισσότερα ή ποσό κατά 12,5% αυξημένο σε σχέση με το περασμένο έτος.

Σύμφωνα πάντα με έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ, η Ελλάδα έρχεται δεύτερη στην ΕΕ (Ευρωπαϊκή Ένωση), με πρώτη την Ολλανδία και την Ιταλία, στις οποίες η τιμή ανέρχεται στο 1,80 ευρώ το λίτρο, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση η μέση τιμή είναι 1,54 ευρώ ανά λιτρο.

 

Κάνε Like να το μάθουν περισσότεροι!

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Διαγωνισμός για να κερδίσεις ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Κρήτη από το Καλοκαίρι στο Νότο

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό εισιτήρια για Κρήτη (ή Πειραιά) για 2 άτομα, με επιστροφή, σε δίκλινη καμπίνα δίνοντας περιθώριο 12 μηνών για να τα χρησιμοποιήσεις ! Διοργάνωση διαγωνισμού: Καλοκαίρι στο Νότο – Summer in Crete (kalokairistonoto.com) Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 (13:00) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο του διαγωνισμού, σε […]

Ψυχολογία: Σημάδια που δείχνουν πως η σχέση σου δεν οδηγεί πουθενά!

Οι σχέσεις περνούν από διάφορες διακυμάνσεις και περιπέτειες. Και σίγουρα μπορούν να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια για να ζήσει το ζευγάρι ευτυχισμένα. Πολλές φορές όμως λείπει ένα βασικό στοιχείο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που είναι η πρόθεση και από τους δύο. Και όταν λείπει η πρόθεση πρέπει να σκεφτείς σοβαρά το ενδεχόμενο για να […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):