Ακριβότερη κατά 12,5% σε σχέση με το 2011 η βενζίνη φέτος

expensive-fuel-newsfeast


expensive-fuel-newsfeast

Ακριβότερη κατά 12,5 % πληρώνουν οι Έλληνες καταναλωτές τη βενζίνη φέτος, σε  σχέση με τις τιμές του περασμένου έτους, όπως τονίζει το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ).  Συγκεκριμένα, ο οδηγός ενός μεσαίου κυβισμού 1400 αυτοκινήτου, ο οποίος διανύει τον μήνα 1250 χιλιόμετρα με κατανάλωση 9 λίτρα / 100 χιλιόμετρα και με τιμή λίτρου 1,57 τον Μάρτη του 2011 πλήρωνε 176,63€ (ευρώ).

Τον ίδιο μήνα φέτος με την τιμή του λίτρου να έχει φτάσει τα 1,766, ο ίδιος οδηγός πληρώνει 198,68€ ευρώ, δηλαδή 22,05 ευρώ περισσότερα ή ποσό κατά 12,5% αυξημένο σε σχέση με το περασμένο έτος.

Σύμφωνα πάντα με έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ, η Ελλάδα έρχεται δεύτερη στην ΕΕ (Ευρωπαϊκή Ένωση), με πρώτη την Ολλανδία και την Ιταλία, στις οποίες η τιμή ανέρχεται στο 1,80 ευρώ το λίτρο, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση η μέση τιμή είναι 1,54 ευρώ ανά λιτρο.

 

Κάνε Like να το μάθουν περισσότεροι!

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

eiffel-tower-paris-bonus-deals-competition

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις δωρεάν διακοπές στο μαγευτικό Παρίσι για 4 ημέρες με το ταίρι σου

Διαγωνισμός:  Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό διακοπές στο Παρίσι για 4 (τέσσερις) ημέρες  (3 διανυκτερεύσεις για 2 άτομα). Περιλαμβάνονται τα αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή σε ξενοδοχείο 3* (αστέρων) με πρωινό γεύμα! Διοργάνωση διαγωνισμού: Bonusdeals Ημερομηνία κλήρωσης του διαγωνισμού (έως και): Πέμπτη 31 Μαΐου 2012 (24:00) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε τις δωρεάν διακοπές στο Παρίσι επισκεφτείτε αυτήν την […]

ancient greece the truth. Arxaia ellada kai ta mysthria

MIT και WIKIPEDIA αποκαλύπτουν! Οι 6 στους 10 πιο σημαντικούς ανθρώπους των τελευταίων 6.000 ετών είναι Έλληνες !

Έξι ιστορικές προσωπικότητες της Ελλάδας βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα του καταλόγου του ΜΙΤ. Ποια είναι η διασημότερη προσωπικότητα στην ιστορία της ανθρωπότητας; Ο Αριστοτέλης. Και δεν το λέμε εμείς, αλλά η κατάταξη του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), το οποίο συγκέντρωσε και ανέλυσε δεδομένα σχετικά με την ιστορία και τον πολιτισμό σε όλο τον πλανήτη από […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):