Κατασχέθηκε το Bodog.com και διώκεται ο Καναδός ιδρυτής της εταιρείας Calvin Ayre !

calvin-ayre-bodog-founder-accused-newsfeast


calvin-ayre-bodog-founder-accused-newsfeast

Ο ιδρυτής της διαδικτυακής πλατφόρμας πόκερ Bodog, Calvin Ayre διώκεται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση με κατηγορίες για παράνομη παροχή υπηρεσιών τζόγου και για συνωμοσία για ξέπλυμα χρήματος. Ο Calvin Ayre ήταν ένα από τα πιο προβεβλημένα πρόσωπα της διαδικτυακής πλατφόρμας πόκερ Bodog από τότε που η εταιρεία ξεκίνησε να παρέχει υπηρεσίες τζόγου.

Τα κεντρικά γραφεία του Bodog βρίσκονται στην Κόστα Ρίκα και η εταιρεία διαχειριζόταν δισεκατομμύρια σε συναλλαγές που αφορούσαν τζόγο. Η μήνυση εστιάζει στην μετακίνηση χρημάτων από λογαριασμούς εκτός των Η.Π.Α.

Οι μηνυτές του Bodog ισχυρίζονται ότι η εταιρεία χρησιμοποιήσετε εταιρείες διαχείρισής συναλλαγών στην Ελβετία, στην Αγγλία, στην Μάλτα και στον Καναδά και μετά μέσω των συγκεκριμένων εταιρειών έστειλε τουλάχιστον $100 εκατομμύρια (δολάρια) σε παίκτες στην πολιτεία του Μέριλαντ (Maryland).

Σύμφωνα με το κείμενο που συνοδεύει την εντολή της κατάσχεσης, ένας πρώην υπάλληλος του Bodog αναφέρει:

«Εκατοντάδες υπάλληλοι της εταιρείας στον Καναδά και στην Κόστα Ρίκα διαχειρίζονται καθημερινά στοιχήματα, παρέχουν υποστήριξη πελατών, δουλεύουν πάνω στην ανάπτυξη της ιστοσελίδας και διαχειρίζονται συναλλαγές.»

Οι ομοσπονδιακές αρχές ισχυρίζονται ότι ο Calvin Ayre συνεργάστηκε με τους James Philip, David Ferguson και Derrick Maloney για να παρέχουν παράνομα υπηρεσίες τζόγου από τον Ιούνιο του 2005 μέχρι τον Ιανουάριο του 2012 σε παράβαση της νομοθεσίας της πολιτείας του Μέριλαντ (Maryland). Επίσης με βάση την καταγγελία οι κατηγορούμενοι δώσανε εντολή σε διαφημιστή να διαφημίσει τις παράνομες υπηρεσίες της εταιρείας σε παίκτες των Η.Π.Α, με κόστος της διαφήμισης να αγγίζει τα $42 εκατομμύρια δολάρια .

Ο ιδρυτής της εταιρείας Bodog, Calvin Ayre έδωσε στην δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση:

Όλα αυτά τα βλέπω ως κατάχρηση του συστήματος δικαιοσύνης των Η.Π.Α. για να επωφεληθούν οι μεγάλες εταιρείας με έδρα τις Η.Π.Α.Είναι ξεκάθαρο ότι η παροχή online υπηρεσιών τζόγου είναι νόμιμη με βάση τον διεθνή νόμο και στην περίπτωση των συγκεκριμένων εγγραφών που δόθηκαν στην δημοσιότητα είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει μία βιασύνη για να κερδηθεί ο πόλεμος των εντυπώσεων.

  • Αυτά τα έγγραφα δόθηκαν στο περιοδικό Forbes πριν δοθούν οπουδήποτε αλλού και είναι γραμμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να απευθύνονται κυρίως στα μέσα ενημέρωση.

Θα εξετάσουμε το συγκεκριμένο θέμα με τους συμβούλους μας αλλά αυτό δεν θα σταματήσει τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο ούτε τα πολλά φιλανθρωπικά προγράμματα με τα οποία ασχολούμαι μέσω του ιδρύματος μου.

Επίσης διώκεται και η εταιρεία μετά την κατάσχεση του domain name Bodog.com, από το αμερικανικό Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (Department of Homeland Security), γεγονός όμως που θα θα επηρεάσει λίγο τους πελάτες της Bodog αφού εδώ και καιρό λειτουργούν στο Bodog.co.uk και το Bodog.eu ανακατευθύνει στο αγγλικό.

Ο Calvin Ayre αποχώρησε από CEO του Bodog το 2008, ένα χρόνο μετά την μεταφορά της εταιρείας στην Mohawk Gaming Group με έδρα τον Καναδά. Η εταιρεία μετονομάστηκε σε Bovada.lv για τους πελάτες στις Η.Π.Α. στις 15 Δεκεμβρίου του 2011.

Ο 50 ετών Calvin Ayre κινδυνεύει με ποινές φυλάκισης μέχρι πέντε ετών για παροχή παράνομων υπηρεσιών τζόγου και είκοσι ετών για την κατηγορία για συνωμοσία σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Το Bodog.com μπορεί να πληρώσει πρόστιμα μέχρι $500 χιλιάδες (δολάρια) και για τις δύο κατηγορίες.

src:1,2,3,4,5,6

 

Αν σας άρεσε πατήστε Like να το διαβάσουν και οι φίλοι σας:

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Γνώριζες ότι: Παλιά επώνυμα που σημαίνουν επαγγέλματα

Εν έτη 1920 η εφημερίδα «Πειρασμός» έψαξε εν χρήσει τότε ελληνικά επίθετα που προέρχονταν κυρίως από τουρκικές ρίζες και σήμαιναν επάγγελμα. Διαβάστε, λοιπόν, κάποια από αυτά: Κουντουριώτης, Κουντούρης, Κουντουράς: Από το τουρκικόν κουντούρα δηλαδή το παπούτσι. Καζαντζής, Καζαντζάκης, Καζαντζόπουλος: Από το καζάνι. Δηλαδή ο κατασκευαστής καζανιών και γενικότερα ο χαλκουργός. Κανταρτζής: Ο κατασκευαστής κανταριών και […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):