Αρχαιοκάπηλοι ανακάλυψαν αρχαίο κτίριο με την βοήθεια της κακοκαιρίας!

antiquities-ancient-excavation-newsfeast


antiquities-ancient-excavation-newsfeast

Οι κατολισθήσεις που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία στο χωριό Βαρβάσαινα του νομού Ηλείας στην Δυτική Πελοπόννησο, άνοιξαν το δρόμο σε άγνωστους αρχαιοκάπηλους, καθώς αποκάλυψαν τμήματα ενός αρχαίου κτιρίου! Οι δράστες που έτυχε να εντοπίσουν τα τμήματα του αρχαίου κτιρίου, ξεκίνησαν αμέσως λαθρανασκαφή!

Άγνωστο για ποιον λόγο, εγκατέλειψαν στη μέση την προσπάθειά τους ενώ είχαν ήδη φέρει στο φως τέσσερις αρχαίες πλάκες μήκους περίπου 1,6 μέτρου και πάχους περίπου 20 εκατοστών μέσα στην αγροτική έκταση στην περιοχή Άγιος Ηλίας. Κάτοικοι της περιοχής ανακάλυψαν τα ίχνη της λαθρανασκαφής και ενημέρωσαν τις τοπικές αρχές.

Κλιμάκιο αρχαιολόγων υπό την προϊσταμένη της Ζ΄ ΕΠΚΑ μαζί με αστυνομικούς επισκέφθηκαν το σημείο, όπου διαπίστωσε ότι είχαν απομακρυνθεί τα χώματα από ανθρώπινο χέρι. Δεν βρήκαν, όμως, άλλα ευρήματα και παρέλαβαν τις πλάκες από κογχυλιάτη λίθο, οι οποίες μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Εφορείας για να προσδιοριστεί η ταυτότητά τους και η χρονολογία τους.

src src

Aν σας άρεσε πατήστε Like:

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Ταχίνι: Τι κάνει για καρδιά, καρκίνο και αρθρίτιδα – Διατροφική αξία

Το ταχίνι είναι ένα είδος βουτύρου από σπόρους, το οποίο γίνεται από σουσάμι που συνθλίβεται σε σκόνη και καβουρδίζεται. Το ταχίνι χρησιμοποιείται ευρέως στην ελληνική και την μεσανατολική κουζίνα, αλλά και σε πιάτα των χωρών της Βόρειας Αφρικής.

Greek national anthem in the Greek sign language by newsfeast.gr

Για πρώτη φορά ο Εθνικός Ύμνος στη νοηματική γλώσσα

Για πρώτη φορά παρακολουθούμε τον Εθνικό μας Ύμνο στην ελληνική νοηματική γλώσσα μέσα από ένα βίντεο. Πρόκειται για μια παραγωγή, που ετοίμασαν μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων της νοηματικής στην Ελλάδα, όπου την συντροφεύει η συνοδεία της μελωδίας ενός πιάνου. Ελλάδα 2021 Η εν λόγω πρωτοβουλία εντάσσεται -στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση- […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):