Αρχαιοκάπηλοι ανακάλυψαν αρχαίο κτίριο με την βοήθεια της κακοκαιρίας!

antiquities-ancient-excavation-newsfeast


antiquities-ancient-excavation-newsfeast

Οι κατολισθήσεις που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία στο χωριό Βαρβάσαινα του νομού Ηλείας στην Δυτική Πελοπόννησο, άνοιξαν το δρόμο σε άγνωστους αρχαιοκάπηλους, καθώς αποκάλυψαν τμήματα ενός αρχαίου κτιρίου! Οι δράστες που έτυχε να εντοπίσουν τα τμήματα του αρχαίου κτιρίου, ξεκίνησαν αμέσως λαθρανασκαφή!

Άγνωστο για ποιον λόγο, εγκατέλειψαν στη μέση την προσπάθειά τους ενώ είχαν ήδη φέρει στο φως τέσσερις αρχαίες πλάκες μήκους περίπου 1,6 μέτρου και πάχους περίπου 20 εκατοστών μέσα στην αγροτική έκταση στην περιοχή Άγιος Ηλίας. Κάτοικοι της περιοχής ανακάλυψαν τα ίχνη της λαθρανασκαφής και ενημέρωσαν τις τοπικές αρχές.

Κλιμάκιο αρχαιολόγων υπό την προϊσταμένη της Ζ΄ ΕΠΚΑ μαζί με αστυνομικούς επισκέφθηκαν το σημείο, όπου διαπίστωσε ότι είχαν απομακρυνθεί τα χώματα από ανθρώπινο χέρι. Δεν βρήκαν, όμως, άλλα ευρήματα και παρέλαβαν τις πλάκες από κογχυλιάτη λίθο, οι οποίες μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Εφορείας για να προσδιοριστεί η ταυτότητά τους και η χρονολογία τους.

src src

Aν σας άρεσε πατήστε Like:

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Διαγωνισμός για να κερδίσεις ένα Ρολόι χειρός με χρυσό μεταλλικό πλαίσιο

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό ένα ρολόι χειρός με λευκό καντράν, χρυσό μεταλλικό πλαίσιο και λουράκι από καουτσούκ σε μαύρο χρώμα με τις κατά μήκος λωρίδες σε χρυσό χρώμα. Διοργάνωση διαγωνισμού: Myfashionfruit Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό: Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012 Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε το χρυσό ρολόι χειρός με λευκό καντράν από την mff κάντε κοινοποίηση (share) […]

Ρεκόρ Guinness: Εσπασε 111 τσιμεντότουβλα με το κεφάλι και μπήκε στο Γκίνες !

Ο έφηβος Βόσνιος Kerim Ahmetspahic, κάτοχος μαύρης ζώνης στο τάε κβο ντο και πρωταθλητής στις νεαρές κατηγορίες της χώρας του, έσπασε 111 τσιμεντότουβλα με το κεφάλι του σε 35 δευτερόλεπτα, τη στιγμή που τον παρακολουθούσαν εκπρόσωποι του βιβλίου με τα ρεκόρ Γκίνες, στο οποίο,τελικά, πήρε μια θέση και ο ίδιος.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):