Η κλοπή αρχαίων εκθεμάτων από το Μουσείο Ολυμπίας ανάγκασε τον υπουργό Παύλο Γερουλάνο σε παραίτηση.

museum-olympia-newsfeast

Σήμερα το πρωί στις 07:30 πραγματοποιήθηκε ένοπλη ληστεία με κλοπιμαία αρχαία εκθέματα από το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Οι ληστές φίμωσαν την υπάλληλο και υπό την απειλή όπλου άρπαξαν τα εκθέματα και στη συνέχεια διέφυγαν. Το γεγονός αυτό ανάγκασε τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο σε παραίτηση.

Ο Λουκάς Παπαδήμος ζήτησε από τον κ. Γερουλάνο να παραμείνει στο πόστο του, καθώς δεν τον θεώρησε υπεύθυνο για τη μεγάλη κλοπή στο Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαίας Ολυμπίας. Έτσι, δεν έγινε τελικά αποδεκτή η παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού.

Αναλυτικά

Άγνωστοι εισέβαλαν στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και αφού χτύπησαν και φίμωσαν υπάλληλο, στη συνέχεια άρπαξαν αρχαία εκθέματα. Η ληστεία σημειώθηκε την ώρα που μία υπάλληλος πήγε να ανοίξει το μουσείο. Οι δράστες την ακολούθησαν και την απείλησαν με πιστόλι. Αμέσως μετά μπήκαν μαζί της στο εσωτερικό του μουσείου και την έδεσαν σε μία καρέκλα. Στην συνέχεια έσπασαν τρεις προθήκες και άρπαξαν 55 με 60 αρχαία αντικείμενα και διέφυγαν. Η υπάλληλος κατάφερε να λυθεί και να ειδοποιήσει την αστυνομία, η οποία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

src

Πατήστε Like για να το μάθουν και οι φίλοι σας:

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

mother-forced-daughter-pose-nude-newsfeast

Μητέρα ανάγκαζε τη 10χρονη κόρη της να ποζάρει γυμνή για να κερδίσει 20.000 δολάρια

Είναι απίστευτο αλλά πραγματικό γεγονός, ότι μια μητέρα ανάγκαζε τη δεκάχρονη κόρη της να ποζάρει γυμνή μπροστά στην κάμερα του υπολογιστή για να απολαμβάνει τη θέα του γυμνού κορμιού της κόρης της ένας άγνωστος άντρας. Η 41άχρονη μητέρα του κοριτσιού, από τη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών και έξι μηνών, ενώ είναι πολύ πιθανό να […]

Τρομερή κτηνωδία από άντρα των ΜΑΤ στη χτεσινή διαδήλωση στο Σύνταγμα

Υπάρχουν φορές που ο φωτογραφικός φακός μπορεί και αποτυπώνει ανθρώπινα συναισθήματα. Αναρωτιέμαι τι έχει αποτυπώσει εδώ και τι αντιλαμβάνεται ο καθένας βλέποντας έναν αναίσθητο διαδηλωτή να δέχεται βίαια χτυπήματα από έναν άνδρα των ΜΑΤ. Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια της χτεσινής διαδήλωσης στο Σύνταγμα. Ο άνδρας των ΜΑΤ είναι ένας από τους αστυνομικούς που έστειλαν […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):